Srpanj 15, 2023 414

Kako kupiti najkvalitetniji školski pribor? (5 savjeta)

Kako kupiti najkvalitetniji školski pribor? (5 savjeta) Image by Poison_Ivy from Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Iako je rujan mjesec koji svi pamtimo po početku školske godine, roditelji znaju da prava priprema počinje već tjednima ranije. Djeca u vrtiću redovito koriste školski pribor kako bi se kreativno izrazila, dok osnovnoškolci imaju sat likovne kulture koji također zahtijeva određeni pribor za crtanje, bojanje, modeliranje i slikanje. No, kako kupiti kvalitetan školski pribor i kako se organizirati u procesu? S vama u nastavku dijelimo svoje najbolje savjete.

Koji školski pribor koriste djeca u vrtiću i osnovnoj školi?

Valja imati na umu da školski pribor nije namijenjen samo za sat likovne kulture, već je neizbježno potreban svim školarcima koji pišu u bilježnice, uređuju vlastite bilješke i uče izražavajući se putem boja. Dakle, kada pričamo o školskom priboru kojeg djeca koriste, ne pričamo samo o temperama i plastelinu koji su potencijalno potrebni za crtanje.

Univerzalni školski pribor koji jednostavno trebaju sva djeca uključuje grafitne olovke, gumice za brisanje, ravnala, markere i kemijske olovke, odnosno penkale. Sve su to neizbježni komadi pribora koji pomažu pri razvoju kreativnosti, ali i u procesu učenja. Pronađi najkvalitetniji školski pribor u online trgovini i izbjegni gužve koje obvezno nastaju pred početak školske godine!

Osim univerzalnog školskog pribora, svakom je djetetu potreban i pribor za likovni, a on uključuje drvene bojice, flomastere, tempere, plastelin, glinu, blokove za crtanje, kolaž papir, škare, ljepilo, korektore, kistove, tuševe i još mnogo toga… Zapravo, ovisno o tome što profesor najviše voli, djeca će vrlo vjerojatno određeni pribor koristiti puno više no drugi.

Kako pametno kupovati školski pribor?

U nastavku s vama dijelimo pet savjeta koji će vam pomoći da školski pribor kupujete pametno, organizirano i štedljivo. Proces kupovine brzo se može zakomplicirati, pogotovo ako imate đake koji vole razne aktivnosti i hobije pa im je svaki pribor kojeg vide „apsolutno potreban“.

  • Raspitajte se što je uopće potrebno. Iako mnogi školski pribor uvijek kupuju tijekom kolovoza, nerijetko je bolja opcija kupovati navedeni pribor tek kad profesor ili profesorica likovne kulture đacima preda popis onoga što je potrebno. Na ovaj način zasigurno ćete kraće, efikasnije i štedljivije kupovati.
  • Kupujte online! Kad školski pribor kupujete u nekoj online trgovini, zapravo ćete puno lakše kontrolirati vlastite troškove. Osim što ćete cijelo vrijeme imati uvid u košaricu i iznos koji trošite na pribor, uvijek možete nekoliko puta provjeriti jeste li uzeli sve što vam je zaista potrebno ili ste nešto pak slučajno preskočili.
  • Provjerite imaju li djeca već nešto od pribora kod kuće. Ponekad se dogodi da djeca još od prošle godine kod kuće drže neki pribor koji nisu u potpunosti potrošili. Ovo je odlična vijest jer je jedna stvar manje na vašem popisu, a ujedno i prilika da više uložite u neki drugi pribor – recimo, neku marku koja reciklira i štiti okoliš.
  • Birajte ergonomski dizajniran pribor. Mnogi roditelji misle da je ergonomija nebitna jer djeca pribor ne koriste mnogo, ali ne želimo mladima uskratiti priliku da razviju svoju finu motoriku. Dakle, nije loše ni uložiti u ergonomski dizajniran pribor koji poboljšava preciznost, čuva dječje oči te povećava produktivnost.
  • Usporedite različite proizvode. Iako su djeca sklona školski pribor kupovati na temelju izgleda, uvijek je dobro usporediti pribor međusobno. O čemu se radi? Pa, ponekad za istu cijenu možete dobiti pakiranje od 10, ali i 16 flomastera. Tu treba u obzir uzeti i količinu i kvalitetu, s obzirom na to da postoje i one situacije u kojima je cijena premalena s obzirom n količinu pa tu često stradava kvaliteta.

Zaključak

Školski pribor neizbježan je alat kojeg svaki školarac mora imati u svojoj torbi, zbog čega je bitno da se roditelji informiraju o pravovremenoj i mudroj kupnji školskog pribora. S vama smo podijelili savjete, ali i must-have pribor koji će vrlo vjerojatno biti i na vašoj listi. Sretno!

djelomob1.jpg