Kolovoz 01, 2023 6719

56. Tradicionalna utrka magaraca: Vodičanin Roko Španja trijumfirao u Tribunju

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

Nekoliko desetaka tisuća ljudi stiglo je večeras u Tribunj kako bi podržali sudionike 56. po redu tradicionalne utrke magaraca. Ispunjena očekivanja, napetost i uzbuđenje popraćeni su gromoglasnim navijanjem na svakom koraku utrke.

Program je započeo na plaži Zamalin, odakle su 14 jahača zajedno sa svojim magarcima krenuli u svečani mimohod prema trgu Pijaca. Kolona oduševljenih sudionika i gledatelja kretala se prema trgu, označavajući tako početak jednog od najiščekivanijih događaja na hrvatskoj obali.

Roko Španja, dvadeseterogodišnji Vodičanin čija je majka, Ana Jugov, rodom iz Tribunja, slavio je ovaj događaj kao prvoplasirani. On je u ciljaša sa grom na grlu Mutikaša

Španja nije nepoznat u ovim utrkama. Prije pet godina, kada je tek stekao punoljetnost, osvojio je drugo mjesto na utrkama, pokazavši tada svoj talent i strast prema ovom neobičnom „sportu“.

Roko je svoju pobjedu proslavio uz aplauz i oduševljenje okupljenih gledatelja, te je primio zasluženu pozornost za svoj trud i angažman.

Drugi na cilj je ušao Jakov Perkov na grlu Miško, dok treći je došao Jakov Popov na grlu Ciklun.

Svečanost se nastavlja na Trgu Pijaca uz koncert Indire Forze i Magic Wish banda.

Organizatori ovog spektakularnog događaja su Turistička zajednica i Općina Tribunj, koji su još jednom potvrdili Tribunj kao mjesto koje njeguje tradiciju, pruža nezaboravne doživljaje te mami mnoštvo posjetitelja iz različitih dijelova svijeta. Zasigurno, ljubitelji ove tradicionalne utrke već s nestrpljenjem očekuju sljedeće izdanje.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Kolovoz 2023 00:34
djelomob1.jpg