Kolovoz 03, 2023 5086

Anton Pek: Pekar iz Murske Subote koji oživljava plaže Vodica svojom kamenom umjetnošću

Ocjeni sadržaj
(11 glasova)

Slovenac Anton Pek, 51-godišnjak iz Murske Subote, već godinama s veseljem provodi svoja ljeta u Vodicama. Pek, po struci pekar, ne uživa samo u čistom moru, već svoje slobodno vrijeme koristi na kreativan i neobičan način.

Osim što je strastveni plivač, Anton je pronašao i hobi koji ga ispunjava - stvaranje zanimljivih figura od kamenčića koje prikuplja s plaže Vičevica. Raznolikost figura koje stvara fascinira: od mačaka i pasa, do zečeva, pa čak i krokodila, ništa nije preteško za njegove vješte ruke.

Njegovi maleni, detaljno oblikovani kameni kipovi privlače pažnju turista i mještana. Svaka skulptura koju stvori priča svoju priču, a njegove kreacije često postaju centar pozornosti i tema razgovora posjetitelja.

Njegov nekonvencionalni hobi je primjer kako se iz jednostavnih materijala poput kamena mogu stvoriti upečatljiva umjetnička djela. Isto tako, on pokazuje koliko malo treba za kreiranje nečega posebnog, samo malo vremena, strpljenja i puno ljubavi prema onome što se radi.

Fotografije za objavu poslao nam je Marko Birin, čime smo dobili priliku zaviriti u ovaj predivan, kreativan svijet Antona Peka. 

djelomob1.jpg