Kolovoz 06, 2023 2305

Zbog zabrane rada nedjeljom i blagdanima

Inina benzinska postaja u Vodicama neočekivano postala izvor svježeg kruha!

Inina benzinska postaja u Vodicama neočekivano postala izvor svježeg kruha! Image by 1195798 from Pixabay
Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Zakon kojim premijer Plenković zabranjuje rad trgovinama i pekarnicama tijekom nedjelja i praznika ovog je vikenda posebno izazvao nemir među građanima. Budući da je subota bila praznični dan, većina trgovina i pekarnica nije radila, osim nekoliko izuzetaka kao što su one na kolodvorima.

U nedjelju se pravilo nastavilo, s trgovinama i pekarnicama koje nisu otvorene osim ako se nisu odlučile iskoristiti jednu od dopuštenih 16 nedjelja za rad. Rezultat je da mnogi građani nisu mogli kupiti osnovne stvari poput kruha dva dana zaredom. Kako je bilo predviđeno, trgovine koje su mogle raditi zabilježile su veću potražnju.

Na primjer, jučer je bilo moguće kupiti kruh na Ininim benzinskim postajama. Prema izjavi jedne čitateljice portala INDEX.HR, postojala je znatna gužva na benzinskoj postaji u turističkim Vodicama, gdje trgovine i pekare nisu mogle raditi. "Kad su ljudi pitali za kruh, rečeno im je da je sve prodano unatrag dvije sata. Oko 11 sati su im rekli da više neće peći kruh", izjavila je čitateljica. "Cijeli dan su se stvarale gužve na postaji, s redom za blagajnu koji se protezao izvan objekta", dodala je.

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 06 Kolovoz 2023 14:21
djelomob1.jpg