Kolovoz 14, 2023 2338

Reprezentacija Češke predvođena Rafaelom Samohodom i Rokom Španjom osvojila prvo mjesto na 15. Međunarodnoj utrci tovara u Tisnom

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Tisno, poznato kao mjesto koje njeguje tradiciju i kulturu, bilo je domaćin 15. Međunarodnoj utrci tovara pod nazivom "FALA TEBI DOBOROTOVRE NAŠ". Na trgu Rudina, 10. kolovoza u 21h, ova posebna manifestacija privukla je 12 ekipa iz različitih dijelova Europe i svijeta.

Reprezentacija Češke, predvođena talentiranim Vodičanima Rafaelom Samohodom i Rokom Španjom, osvojila je prvo mjesto, dokazavši svoje jahačke sposobnosti i usklađenost s tovarima. Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Italije, dok je treću poziciju zauzela reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Ovaj događaj nije bio samo takmičarske prirode; okupio je između 3 i 4 tisuće posjetitelja, postavši pravi spektakl i prilika za okupljanje i slavlje. Organizacija ove značajne utrke bila je rezultat zajedničkih napora Udruge Sv. Andrija – Tisno, Turističke zajednice Tisno i Općine Tisno.

Povijest utrka tovara u Tisnom seže unatrag do 1961. godine, dok je međunarodni karakter događaju dodan 2008. godine. Ovo je još jedan dokaz trajanja i priznavanja tradicije koja čini ponos lokalne zajednice i privlači posjetitelje iz različitih dijelova svijeta.

Foto ustupila TZ Tisno

djelomob1.jpg