Kolovoz 24, 2023 433

Uloga digitalnog marketinga u izvrsnim rezultatima jaht čarter tvrtki

Uloga digitalnog marketinga u izvrsnim rezultatima jaht čarter tvrtki Image by Christo Anestev from Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Hrvatska je turistička zemlja čija je glavna atrakcija predivno Jadransko more. Nema boljeg načina za istinski doživjeti ljeto u Hrvatskoj od najbližeg kontakta sa morem - ploveći i plivajući.

Čarter je idealan posrednik između vas i broda s kojim ćete istraživati hrvatsku obalu, njene hridi, uvale i zabiti. Modernizacijom života mijenjaju se i načini na koje čarteri dopiru do svoje publike, a u optimumu digitalnoga doba upravo je beskontaktan oblik oglašavanja i pružanja usluga onaj koji donosi najviše prometa.

U ovome članku analizirati ćemo razloge zbog kojih je digitalan marketing glavni pokretač čartera za jahte, što točno povećava kvalitetu u odnosu na tradicionalan marketing i načine na koje možete poboljšati vaše digitalno oglašavanje.

Digitalni i tradicionalan marketing - u čemu je razlika?

Postoje jasni razlozi zašto je digitalan marketing sve češća i bolja opcija promoviranja vlastitih usluga.

Prvi i možda najvažniji razlog bio bi doseg publike. Digitalan marketing ne temelji se na objektima (letci, brošure i časopisi) koji trebaju doći u ruke potencijalnih klijenata, već u nekoliko milisekundi može doprijeti do najdaljih dijelova svijeta i do milijuna ljudi.
Kako se digitalan marketing temelji na personalizaciji, doseg ciljane publike također je mnogo veći. Dok reklamu na cesti gledaju svi vozači, reklamu na mobilnome uređaju o čarterima češće će dobivati osobe koje u posljednje vrijeme imaju zabilježeno pretraživanje čartera i iznajmljivanja plovila.

Osim toga, kvaliteta sadržaja je veća. Digitalnim putem možete dijeliti audio i video zapise vaših usluga, a uz malo domišljatog dizajna lako se ostavlja bolji dojam u gledatelja. Time se gubi potreba za dijeljenjem letaka, promoviranjem na javnim mjestima i održavanjem predavanja.

A sada, fokusirajmo se na učinak koji je na jaht čartere imao digitalan marketing.

Digitalni marketing u svijetu čartera - revolucija oglašavanja

Cilj čarter kompanija jest privući što više ciljane publike, a digitalan marketing idealan je za takvo što.

Grafički dizajn alat je koji čini čuda, a kada je iza njega kreativna osoba koja zna što radi, uspjeh oglašavanja je garantiran. Interaktivna, jednostavna i usklađena internetska stranica ostavlja odličan prvi dojam profesionalnosti vaše tvrtke.

Objavljivanje video zapisa plovila daje dozu sigurnosti zainteresiranim klijentima, jer pokazuju jahtu u pogonu i vidljive su sve njene dimenzije, dok kvalitetne fotografije ostavljaju dobar prvi dojam.

Još jedna stavka koja ulijeva povjerenje u vašu tvrtku je odsjek sa recenzijama. Ljudi će uvijek vjerovati onima koji igraju istu ulogu kao i oni sami, a to je u ovome slučaju klijent i kupac. Pozitivne ocjene i zadovoljstvo prošlih klijenata povećava mogućnost za pojavom novih, što stvara domino-efekt dobrog poslovanja.

Ciljano objavljivanje blogova, objava na društvenim mrežama i surađivanje s poznatim osobama podići će zanimanje za vaše usluge, a kvalitetna korisnička podrška i profesionalan tim za komunikacije uvijek treba biti spremna na sva pitanja klijenata.
Svi se ovi faktori čine očitima, ali da bi skladno međudjelovali i stvorili homogenu cjelinu kvalitetne internetske stranice, potrebno je znanje i planiranje, stoga nemojte štediti kada je u pitanju izgradnja digitalnog imidža.

Zaključak

Marketing kakvog smo ga poznavali sporo, ali sigurno pada u zaborav. Nove, zanimljivije tehnike oglašavanja i promocije u nekontaktnom obliku preuzele su vodeću ulogu marketinga. Čarteri ovise o njemu, stoga je njegova kvaliteta ključna za profit organizacije.
Organiziranim i pametnim ulaganjem u izgradnju online profila čartera povećanje prometa je osigurano, a na vama je da se ne ustručavate istražiti sve čari koje digitalni marketing nudi i da pustite mašti na volju!

djelomob1.jpg