Kolovoz 27, 2023 3543

Povratak u mladost: Vodičani 1951./1952. obnovili uspomene

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

U subotu, 26. kolovoza, posebna atmosfera osjetila se u srcu Vodica. Generacija Vodičana rođenih 1951. i 1952. godine okupila se kako bi obilježila zajedničke uspomene, ali i odala počast onima koji više nisu među živima.

Prije nego što su se svi okupili, nekoliko članova te generacije posjetilo je vodičko groblje. Tu su, pred centralnim križem, s dubokim poštovanjem i tugom u srcu, položili cvijeće i zapalili svijeće. Bilo je to dirljivo sjećanje na one koji su nekad bili dio njihove mladosti, a sada su pokopani u Vodicama ili u nekim dalekim krajevima svijeta.

Kako je večer padala, oko 19 sati, dvadesetpetero Vodičana okupilo se kod stare škole. Pored prepoznatljivog gumna, gdje su mnoge generacije prije njih dijelile smijeh i igru, pozirali su za zajedničku fotografiju. 

Nakon fotografiranja, atmosfera je postajala sve veselija. Grupa se uputila prema obali, gdje su u restoranu Tropicana nastavili sa zajedničkim druženjem. Uživali su u lokalnim delicijama, glazbi i plesu, prisjećajući se mladenačkih dana, anegdota i zgoda koje su obilježile njihovu mladost. Prijateljstva koja su tada sklopljena, vidjela su mnoge izazove i promjene, ali večer u Tropicani dokazala je da su sjećanja i emocije ostale nepromijenjene.

Kako je noć odmicala, Vodičani rođeni 1951. i 1952. godine ispričali su još mnogo priča, podsjetivši sve prisutne na snagu zajedništva, ljubavi i prijateljstva.

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 27 Kolovoz 2023 16:01
djelomob1.jpg