Rujan 15, 2023 1681

Povijest vodičkog zaleđa oživjela na arheološkom nalazištu Velika Mrdakovica

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

15. rujna, na arheološkom nalazištu Velika Mrdakovica, zabilježili smo predivnu povratnu priču u vrijeme staro više od dvije tisuće godina. Posjetitelji su imali priliku zaroniti u bogatu prošlost i otkriti kako su nekada živjeli stanovnici vodičkog zaleđa.

Već tradicionalno, ovaj poseban događaj nudi bogat kulturno-zabavni program. Oni koji su željeli istražiti nalazište, mogli su to učiniti uz stručno vodstvo. Istovremeno, posjetitelji su mogli degustirati obilje jela i pića pripremljenih po autentičnim starorimskim receptima.

Događaju je prisustvovalo oko 200 ljudi, uključujući i strane goste koji su došli upijati atmosferu i učiti o povijesti. Lokalna zajednica igrala je ključnu ulogu u ovom događaju. OPG Bulat Ante, OPG Zlatko Srdarev i OPG Ranch 4 me predstavili su svoje autohtone proizvode, pružajući posjetiteljima priliku da isprobaju i cijene lokalne delicije.

Za one koji su željeli sudjelovati na ovom povijesnom događaju, poznatom kao Bakanalije, organiziran je prijevoz izravno sa autobusnog kolodvora u Vodicama.

Ovaj događaj, koji svake godine privlači sve više ljubitelja povijesti i kulture, dokazuje da je prošlost i dalje živa i pulsirajuća u srcima onih koji cijene i slave svoje korijene.

Događaj je organizirala TZ Vodice i Pučko otvorenu učilište Vodice

Tags
djelomob1.jpg