Rujan 24, 2023 1539

Kroz izazove do nade: Priča o multipli sklerozi u emisiji 'Kolure o bisera'

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

U najnovijem izdanju emisije "Kolure o bisera", vodimo vas u svijet medicine, točnije u borbu s multiplom sklerozom. Naša gošća, Suzana Čelić dopredsjednica Društva multiple skleroze Šibensko-kninske županije, dijeli svoju emotivnu i inspirativnu priču o životu s ovom kroničnom bolešću.

Multipla skleroza je autoimuna bolest koja napada središnji živčani sustav. Ova bolest uzrokuje da imunološki sustav tijela napada zaštitnu ovojnicu oko živaca, nazvanu mijelin. Kada je mijelin oštećen, komunikacija između mozga i ostatka tijela može biti narušena.

Suzana nam je opisala kako je prvi put saznala za svoju dijagnozu. Počelo je s nizom simptoma koji su na prvu izgledali benigno, poput umora i slabosti u udovima. No s vremenom, simptomi su postajali ozbiljniji, uključujući probleme s ravnotežom i vidom. Nakon niza testiranja i pretraga, došla je do dijagnoze koja je promijenila njen život.

Uprkos izazovima s kojima se svakodnevno suočava, Suzana je odlučila živjeti punim plućima i koristiti svoje iskustvo kako bi pomogla drugima. Kroz terapije i podršku obitelji i prijatelja, uspjela je pronaći snagu i motivaciju za borbu.

Emisija "Kolure o bisera" želi baciti svjetlo na priče poput Suzanine, kako bi se podigla svijest o multipli sklerozi i potrebi za kontinuiranim istraživanjima i tretmanima. Na kraju emisije, Suzana je podijelila resurse i savjete za one koji se bore s MS-om, nadajući se da će njezina priča biti izvor nade za mnoge.