Rujan 29, 2023 4623

Dalmatinska večer oduševila Tribunj, slijedi Slavonska večer!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U predivnom ambijentu Trga Škver u Tribunju, u petak navečer je održana Dalmatinska večer koja je privukla brojne posjetitelje te oslikala duh i tradiciju Dalmacije. Klapa Diadora, Mandolinski orkestar, ŽPS sv. Nikola i Magic whish band bili su odgovorni za nezaboravnu glazbenu kulisu koja je odjekivala trgom.

A kako bi doživljaj bio potpun, posjetitelji su mogli uživati u prepoznatljivim dalmatinskim delicijama: od pršuta i svježe ribe do fritula i kroštula koje su dodatno zagolicale osjetila.

No, Tribunj ovog vikenda ne staje samo na dalmatinskim ritmovima. Već sutra, subota, na istom trgu i u isto vrijeme, svi prisutni će imati priliku uroniti u čari Slavonije. Tamburaški sastav Strossmayer i KUD Sloga Sikirevci najavili su da će svojim nastupom donijeti melodije ravnice i autentičnu slavonsku atmosferu. Gastronomske poslastice koje nas očekuju uključuju specijalitete poput graha, Slavonskog čobanca, suhomesnatih proizvoda, domaćih čvaraka i tipičnih slavonskih kolača.

Organizatori, Općina Tribunj, TZ Tribunj i Općina Sikirevci, pozivaju sve stanovnike, ali i goste, da se pridruže sutrašnjem događaju i zajedno urone u čarobnu atmosferu Slavonske večeri.

Uz glazbu, ples i ukusne zalogaje, Tribunjske ljetne jeseni nude idealnu priliku za upoznavanje, druženje i stvaranje novih prijateljstava. Ne propustite priliku za autentični doživljaj Slavonije u srcu Dalmacije!