Rujan 30, 2023 735

28 godina Gradske knjižnice Vodice: Razgovor s ravnateljicom Sanjom Radin Mačukat u „Kolurama od Bisera“

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U najnovijoj epizodi "Kolure od Bisera" koju vodi Lucija Cvitan, posjetila nas je Sanja Radin Mačukat, ravnateljica Gradske knjižnice Vodice. Kroz razgovor, Sanja je s gledateljima podijelila informacije o radu knjižnice i izazovima s kojima se suočavaju.

Gradska knjižnica Vodice ima zanimljivu povijest koja traje već 28 godina. Naime, započela je s radom 1995. godine, nakon što je odluku o njenom osnivanju donijelo tadašnje općinsko vijeće. Počeci knjižnice bili su skromni, prvo je smještena na Bažani, zatim u Osnovnoj školi Vodice. No, 2013. godine preselila je u prostore Stare škole u Vodicama gdje se i danas nalazi.

Ove godine, knjižnica je osmislila razne projekte i programe za svoje posjetitelje. Kako je istaknula Sanja, ponuda je raznolika - od aktivnosti za najmlađe pa sve do predavanja za starije osobe. Knjižnica često postaje drugi dom mještanima Vodica. Oni tu provode vrijeme čitajući, igrajući šah ili koristeći kompjutere za pretraživanje interneta.

Osim toga, Sanja je osvijetlila i čitateljske navike mještana, govorila je o najpopularnijim posuđenim naslovima te o suradnji knjižnice s drugim knjižnicama unutar Županije i šire, diljem Hrvatske.

Ovaj članak pruža tek osnovne informacije o onome što je bilo rečeno tijekom emisije. Za detaljniji uvid i cjelokupni razgovor, preporučujemo gledanje video priloga emisije "Kolure od Bisera".

 

Poslijednja izmjena dana Subota, 30 Rujan 2023 00:25