Rujan 30, 2023 549

Katarina Skroza: Put nutricionizma i važnost individualnog pristupa

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U video emisiji "Kolure o bisera", gostovala je poznata nutricionistkinja Katarina Skroza. Sa svojim bogatim iskustvom i strastvenim pristupom prema nutricionizmu, Skroza je podijelila svoju priču i savjete o prehrani, naročito u kontekstu ljetnih vrućina, kvalitete sna i mentalnog zdravlja.

Kad je voditeljica Lucija Cvitan upitala kada se odlučila baviti nutricionizmom, Skroza je otkrila da je to bilo prije četiri godine nakon što je provela devet godina radeći u javnoj službi.

"Meni je to lako jer ja to volim," rekla je. "Najviše radim sa ljudima sa prekomjernom tjelesnom težinom. Imam certifikat za savjetnika za prehranu i otvorila sam svoj obrt."

Skroza zagovara ne restriktivni pristup dijetama. Smatra da ključan faktor nije samo restrikcija, već korekcija prehrambenih navika.

"Fizička aktivnost je važna i potičem je, ali čini samo 30% uspjeha. Ključ je u korekciji prehrane," istaknula je.

"Da biste radili ovaj posao, trebate biti psiholog," objasnila je Katarina, naglašavajući važnost razumijevanja ljudskih emocija i motivacija, posebno kada je riječ o promjeni prehrambenih navika.

Na pitanje o prehrani tijekom ljetnih vrućina, Skroza je naglasila važnost hidratacije i konzumacije laganijih obroka bogatih vitaminima i mineralima.

Katarina je također govorila o povezanosti prehrane i kvalitete sna te kako određene namirnice mogu poticati ili ometati san. Osim toga, osvrnula se na važnost prehrane za mentalno zdravlje, ističući kako određene hranjive tvari mogu poticati bolje raspoloženje i jačati mentalnu izdržljivost.

Iako nije detaljno elaborirala svoje planove za budućnost u ovoj emisiji, Skroza je nagovijestila da ima mnogo ideja i projekata na horizontu. Za više informacija i detaljniji uvid u razgovor, preporučujemo da pogledate video prilog emisije "Kolure o bisera".

Poslijednja izmjena dana Subota, 30 Rujan 2023 21:23