Listopad 01, 2023 362

Gostovanje Lucije Toprek predsjednice ZH BIH Šibensko-kninske županije u emisiji "Kolure o bisera"

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U video emisiji "Kolure o bisera", koju vodi i uređuje Lucija Cvitan, gostovala je Lucija Toprek, predsjednica Zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije.

Za one koji nisu upoznati, Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije nastala je zbog značajnog broja građana podrijetlom iz Bosne i Hercegovine koji žive na tom području. Od svog osnutka 2008. godine, Zajednica je imala jasan cilj: unapređenje kulturnih, obrazovnih, ekonomsko-socijalnih i drugih životnih interesa svojih članova. Uz to, naglasak je stavljen na unapređenje društva kroz povezivanje članova te očuvanje vrijednosti na kojima je hrvatski narod u Bosni i Hercegovini opstao.

Od kada je osnovana, članstvo Zajednice je neprestano raslo. Danas broji oko 800 članova raspoređenih kroz četiri podružnice: Knin, Šibenik, Rogoznica i Vodice. Zajednica je prepoznata po svojim brojnim društvenim, kulturnim, humanitarnim i sportskim projektima, čineći je prepoznatljivom po njenim djelima.

Tijekom emisije, voditeljica je postavila niz pitanja koja su se odnosila na djelovanje i aktivnosti Zajednice. Međutim, ovo su samo osnovne informacije o sadržaju emisije. Za sve detalje i odgovore na postavljena pitanja, preporučujemo da pogledate cijelu video emisiju.