Listopad 19, 2023 437

Unapređenje regionalnog razvoja kroz inovativne projekte: Intervju s djelatnicima Agencije za regionalni razvoj ŠKŽ

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Djelatnici Agencije za regionalni razvoj ŠKŽ, Mira Lepur, ravnateljica agencije, Anita Štrkalj, voditeljica Odjela za pripremu projekata, i Stipe Španja, voditelj Odjela za provedbu projekata, gostovali su u video emisiji koju vodi Lucija Cvitan. Tijekom emisije predstavili su i objasnili različite aspekte rada i projekte svoje Agencije.

Anita Štrkalj, koja vodi Odjel za pripremu projekata, govorila je o projektu "Tehnička pomoć". Cilj ovog projekta je unaprijediti korištenje sredstava iz EU fondova u regiji, pružajući podršku korisnicima u pripremi i provedbi projekata, kao i jačanju kapaciteta lokalne i regionalne samouprave. Pomoću ovog projekta, Agencija teži poboljšanju planiranja i implementacije mjera koje su usmjerene na optimizaciju korištenja EU fondova.

Stipe Španja, voditelj Odjela za provedbu projekata, predstavio je projekt "Europe Direct", čija je svrha informirati građane o mogućnostima koje Europa nudi. Kroz razne seminare, edukacije i predavanja, projekt se fokusira na podizanje svijesti i obrazovanje građana o različitim aspektima i prilikama unutar Europske Unije.

Ravnateljica Mira Lepur dala je sveobuhvatan pregled drugih projekata koje Agencija trenutno provodi, ističući ulogu Agencije kao koordinatora u pripremi i provedbi europskih projekata za općine, gradove i županije.

Zaključno, Agencija za regionalni razvoj ŠKŽ pokazuje kontinuiranu posvećenost unapređenju regionalnog razvoja kroz različite projekte i inicijative, težeci samoodrživosti i efikasnom korištenju sredstava EU fondova za boljitak lokalne zajednice.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Listopad 2023 17:54