×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Studeni 10, 2014 4975

Nakon ovoga sigurno više nećete robu sušiti na radijatoru

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Tijekom jesenjih i zimskih mjeseci mnogi se odlučuju sušiti rublje na radijatorima. Brzo rješenje često je i pogrešno, a sa sobosparavanje deterdženta i omekšivača do kojih dolazi uslijed sušenja odjeće na radijatorima izaziva povećan rizik od pojave alergena i samim tim do pojave alergija.

 

Pored radijatora uvijek treba držati posudu s vodom, u protivnom zrak se toliko isušuje da to negativno utječe na sluzokožu dišnih organa. Sluzokoža postaje toliko suha da privlači različite alergene i uzročnike raznih infekcija.

Na povezanost nekvalitetnog zraka, sušenja odjeće na radijatoru i iritacija dišnih organa ukazalo je i istraživanje Arhitektonskog fakulteta u Škotskoj. Pokazalo je da sušenje garderobe u stanovima povećava razinu vlage za 30 posto i da sa sobom povlači povećan rizik od astme i alergija, kojima su posebno izloženi najmlađi.

Unatoč upozorenju stručnjaka da se za sušenje odjeće pronađe alternativni način, stare metode ne odriče se čak 87 posto domova u Glasgowu, gdje je provedena studija. Podaci da su tri četvrtine od stotinu ispitanih domova imale vlagu, grinje i povećanu koncentraciju buđi, ukazuju da se stare navike moraju promijeniti, piše Glas Slavonije.

Simptomi infekcije dišnih organa su brojni - kašljanje, kronični umor, iritacija očiju, grla i kože, glavobolja ili mučnina.

Izvor: Magazin.hr

Tags
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Studeni 2014 22:20
djelomob1.jpg