×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Studeni 29, 2014 3750

Jednim jogurtom dnevno spriječite pojavu ove teške bolesti

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Najnovije istraživanje je dokazalo da je svega 28 grama jogurta dnevno dovoljno da za petinu smanjite šansu da obolite od dijabetesa.

 

Istraživanjem dijabetesa tipa 2 otkriveno je da konzumiranjem nezaslađenog jogurta možete povećati šansu da ćete dočekati zdravu starost. Naime od dijabetesa tipa 2, kojeg potiče pretilost, a može uzrokovati gubitak vida, te srčani i moždani udar, boluju milijuni ljudi, od kojih mnogi nisu toga svjesni.

Znanstvenici s Harvarda pregledali su otkrića tri istraživanja o prehrani i zdravlju kojima se podvrglo više od 200.000 osoba tijekom razdoblja od 30-ak godina. Nitko od ispitanika na početku nije bolovao od dijabetesa, no na kraju je od te bolesti oboljelo čak 15.156 osoba.

Analizom prehrambenih navika ispitanika otkriveno je da je jogurt odbijao bolest. Ekipa znanstvenika zatim je pregledala podatke dobivene drugim istraživanjima, kojima su uključili gotovo pola milijuna ljudi. Ovaj put dokazano je da svega 28 grama jogurta dnevno smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 za čak 18 posto.

Ovo istraživanje uključilo je punomasni i jogurt s manje masnoća, a znanstvenici su napomenuli tek da bi trebalo isključiti jogurte s dodanim šećerom. Inače vjeruje se da dobrobit dolazi iz bakterija koje se nalaze u jogurtu, a koje pomažu metabolizmu te zamijenjuju bakterije u želucu koje bi inače otpuštale toksine koje potiču debljanje.

Doktor Alasdair Rankin koji predstavlja dijabetičare Velike Britanije, izjavio je: "Ovo istraživanje ide u prilog prethodnim tvrdnjama da osobe koje jedu jogurt imaju manje šanse da će oboliti od dijabetesa. No moguće je i da samo osobe koje jedu jogurt vode zdraviji stil života, što također sprječava pojavu dijabetesa".

Izvor:Magazin.hr

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 11 Prosinac 2014 11:35
djelomob1.jpg