×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Siječanj 09, 2015 3275

7 namirnica koje imaju više vitamina C od naranče

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

1. Crvena i žuta paprika
Trebate li 'fiks' vitamina C posegnite za paprikama! Stotinu grama crvenih i žutih paprika krije 190 miligrama vitamina C, što je gotovo dvostruko više od količine istog vitamina u zelenoj paprici, i četiri puta više od naranče.

2. Brokula
Trebate dodatnih poticaja za uživanje u ovom zelenom povrću? U 100 grama nasjeckane brokule nalazi se oko 90 miligrama vitamina C.

3. Kelj
Svježi listovi kelja pravi su izvori zdravlja. U stotinu grama ovoga povrća krije se otprilike 120 miligrama vitamina C, ali i značajne količine vitamina A i K, kao i dosta fitonutrijenata te vlakana.

"Plodovi prirode ne moraju biti kiseli da bi krili vitamin C. U trgovinama trenutno ima mnogo povrća i voća s ovim važnim elementom."

4. Guava
Nevjerojatnih 218 miligrama vitamina C nalazi se u 100 grama tropskog voća guave. Preporuča se guavu konzumirati u svježem obliku jer pripravci poput sokova u sebi nemaju jednaku vitaminsku vrijednost kao svježi plod.

5. Kivi
Zeleno 'dlakavo' voće svakako uključite u svoju prehrambenu rutinu, jer stotinu grama krije oko 90 miligrama vitamina C.

6. Cvjetača
Ne zaboravite niti na cvjetaču! Ovo prilagodljivo povrće koje možete jesti sirovo, ali i u nizu različitih jela ima otprilike 70 miligrama vitamina C u stotinu grama.7. Papaja
U stotinu grama papaje naći ćete oko 60 miligrama vitamina C. Ova egzotična voćka odličan je izvor prehrambrenih vlakana, vitamina A i folata.

Izvor; Zadovoljna.hr

 

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 09 Siječanj 2015 19:49
djelomob1.jpg