×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Siječanj 13, 2015 3166

Uz šačicu badema dnevno do vitkijih nogu i bez 'pojasa' na trbuhu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Stručnjaci sa Sveučilišta Pennsylvania uspoređivali su tijekom 12 tjedana prehranu 52 sredovječne osobe s prekomjernom težinom i povišenim kolesterolom. I prijašnja su istraživanja pokazivala kako je konzumiranje badema povezano s poboljšanjem zdravlja srca, a istraživanje u Pennsylvaniji najveće je dosad.

 

Polovica sudionika istraživanja jela je tijekom šest tjedana muffine od banane koji osiguravaju istu količinu kalorija kao i 42 grama badema.

Premda nije bilo razlika u težini dviju skupina ispitanika, oni koji su jeli bademe imali su značajno smanjenu masnoću na trbuhu i nogama, te manji opseg struka. Bajami ujedno snižavaju kolesterol, što smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Smanjenje masnoće na području trbuha i struka naročito je korisno jer je povezano s metaboličkim sindromom, kombinacijom dijabetesa, visokog tlaka i pretilosti, kao i bolestima srca.

Odabir badema za grickanje može biti jedan od jednostavnih načina borbe protiv kardiovaskularnih bolesti, oni sadrže proteine, vlakna, vitamine i minerale, njihova opna sadrži kolekciju flavonoida koji djeluju kao antioksidansi i pojačavaju učinak vitamina E koji nam je koristan kako starimo.

I nisu zdravi samo bademi, i konzumacija drugih orašastih plodova pomaže poboljšanju zdravlja, samo ne treba pretjerati s količinama, piše Slobodna Dalmacija.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Poslijednja izmjena dana Utorak, 13 Siječanj 2015 16:41
djelomob1.jpg