×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Siječanj 19, 2015 3047

Namirnice koje ne smijete stavljati u hladnjak

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Za slučaj da niste znali, neke je namirnice bolje ne držati u hladnjaku već je za njih bolje da ih držite na sobnoj temperaturi. Krumpir, češnjak, paradajz samo su neke od njih.

Ljuti umaci

Vjerovali ili ne, ljuti umaci mogu sretno živjeti u vašoj špajzi do tri godine.

Krumpir

Hladnije temperature negativno utječu na okus krumpira, pohranite ih u špajzi i to u papirnatim vrećicama, plastične vrećice nisu dobre jer zadržavaju vlagu koja utječe na brzo propadanje krumpira. Većina sorti krumpira trebala bi trajati tri tjedna, ako su ispravno pohranjene.

Kruh

Kruh pohranjen u hladnjaku brzo će se posušiti. Umjesto toga, ono što namjeravate pojesti u roku od četiri dana, držite na sobnoj temperaturi, ostatak zamrznite.

Luk

Luk voli da je pohranjen u originalnoj mrežastoj vrećici u kojoj je kupljen ili bilo kakvoj drugoj koja omogućava cirkulaciju zraka, na sobnoj temperaturi. No, držite ih dalje od krumpira koji ispušta vlagu i plinove koji mogu negativno utjecati na luk te izazvati truljenje.

Češnjak

Ostat će u dobrom stanju i do dva mjeseca ako ga držite u špajzi, na sobnoj temperaturi. Držite ga u nečemu što omogućava protok zraka.

Rajčice

U hladnjaku mogu dobiti blijedu boju, držite ih stoga na sobnoj temperaturi i nikad u plastičnim vrećicama. Da biste ubrzali dozrijevanje, ako je potrebno, pohranite ih u papirnatu vrećicu. Kad su taman zrele mogu trajati oko tri dana.

Kava

Hladnjak stvara kondenzaciju što može utjecati na okus mljevene kave i kave u zrnu. Kavu je najbolje pohraniti u hermetički zatvorenoj posudi u špajzi.Zimske tikvice

Razne sorte zimskih tikvica trajat će vam oko mjesec dana ili više ako ih pohranite na sobnoj temperaturi u špajzi.

 

Izvor: Magazin.hr

djelomob1.jpg