Ožujak 22, 2015 5833

Izvanredan poticaj za hrvatski turizam: Winnetou se vraća u Hrvatsku

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Winnetou se vraća u Hrvatsku, i to već ovoga ljeta! Legendarni poglavica plemena Apača ovoga će ljeta ponovno jahati netaknutom prirodom naših nacionalnih parkova – Paklenicom, Plitvičkim jezerima i Krkom te Velebitom i kanjonima Zrmanje, Vrlike...piše Večernji list

Njemački Bild danas je ekskluzivno objavio, a svi ostali njemački mediji prenijeli, da u Hrvatskoj počinje snimanje nova tri filma o junaku iz romana Karla Maya. Od 1962. do 1968. na lokacijama u Hrvatskoj snimljeno je deset filmova o Winnetou, a oni su osobito u Njemačkoj postigli kultni status.

Milijuni Nijemaca priznaju da su ovisni o Winnetou kojega je utjelovio glumac Pierre Brice. Producenti još nisu otkrili tko je novi Winnetou, ali činjenica da ostale glavne uloge poput Winnetouova "brata po krvi" Old Shatterhanda igraju zvijezde najgledanije njemačke TV serije "Tatort" jamči vrhunsku gledanost i uspjeh novoga Winnetoua.

Planirano je da novi Winnetou bude prikazan za Božić 2016. kada će deseci milijuna Nijemaca na malim ekranima gledati Indijance i kauboje koji se sukobljavaju po hrvatskim planinama, poljima i kanjonima.

Ponovno snimanje Winnetoua u Hrvatskoj izvanredan je poticaj za hrvatski turizam, osobito kada se zna da i danas rijeke, ne samo njemačkih turista, hodočaste lokacijama na kojima se snimao Winnetou.

Izvor foto: http://www.vecernji.hr/film/winnetou-se-vraca-u-hrvatsku-u-hrvatskoj-pocinje-snimanje-nova-tri-filma-o-junaku-iz-romana-karla-maya-996367

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 22 Ožujak 2015 11:05
djelomob1.jpg