Kolovoz 14, 2015 6423 Srednja.hr www.thrillist.com

Iznenadit ćete se kad saznate po čemu je Hrvatska u sklopu EU najbolja, odnosno prepoznatljiva

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Europsku uniju trenutno čini 28 članica, a američki portal Thrillist objavio je infografiku koja pokazuje po čemu su države u sklopu Unije najbolje, odnosno prepoznatljive. Za dosta država se nismo iznenadili, dok su pojedini podaci ipak bili neočekivani – pišu na portalu Srednja.hr

Svi se Češke sjetimo čim se priča o jeftinom pivu, a Thrillist je Čehe proglasio najvećim konzumentima tog napitka. Kako su doznali, jedan stanovnik te države na godišnjoj razini popije čak 149 litara piva.

Egzotična Španjolska poznata je po mnogo čemu, no ovaj put su dobili obilježje najpoželjnije destinacije za studente koji idu na razmjenu preko Erasmusa. Susjedni Slovenci ima najmanje maloljetnih majki, a u Austriji vlada blagostanje jer je svega 4,9 posto stanovnika nezaposleno.

Talijani najduže žive, a Bugari plaćaju najmanje račune za električnu energiju. U Velikoj Britaniji najmanje je samoubojstava, a u Švedskoj se najviše stanovnika koristi internetom. U Njemačkoj su najsretniji zaposlenici, a Hrvatsku karakterizira vrlo neobična stvar - proglasili su nas državom s najmanje bučnim domovima. Drugim riječima, radimo najmanje buke u svojim domovima te time ne ometamo pretjerano susjede.

Među neobičnijim karakteristikama pridružile su nam se još Litva (najdarežljiviji prema javnim dužnosnicima) te Slovačka (najviše iskustva s robotima).

Poslijednja izmjena dana Petak, 14 Kolovoz 2015 23:00
djelomob1.jpg