Kolovoz 02, 2016 9757 privatni album, Nikola Vilić/EPH

18 – godišnjakinja na koju Vodice može biti ponosno!

Roberta Skočić rasturila je B razinu iz matematike na državnoj maturi!

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Za Vodičanku Robertu Skočić ispit iz matematike na B razini državne mature bio je 'mačji kašalj' te ga je riješila sa stopostotnom točnošću, a skoro da se i nije pripremala! Rezultat tome su kaže korijeni usađeni još u osnovnoj školi.

 


- 'Za sve je 'kriv' Branko Burazer. Moj razred u OŠ Vodice može biti sretan što je imao tako odličnog profesora. Uistinu nas je dobro naučio bit pri rješavanju matematičkih zadataka, a na kraju je ostalo znanje koje ne može 'ispariti'. Kasnije sam u srednjoj školi matematiku imala samo dvije godine u sklopu programa Škole likovnih umjetnosti. Kao nekakvu mini pripremu za državnu maturu iskoristila sam tek nekoliko ispita s prethodnih godina.' – kazala nam je Roberta.

Roberta redovito pomaže u svladavanju matematike i svojim kolegama.
- 'Mislim da su najbitnije osnove pa je kasnije lako znanje nadograđivati. Dok bih pomagala brojnim poznanicima u rješavanju zadataka, znalo bi se dogoditi da ne znaju ni tablicu množenja ili zbrajati neke malo složenije brojeve. Talent je 30% ostatak je rad.'

To što nije imala matematiku kroz cijelo srednje školovanje jedini je razlog zašto nije izabrala A razinu, a da dodatno svladava propušteno gradivo – nije bilo potrebe. Naime, Roberta je, iako joj prva želja bila upisati montažu na Dramskoj akademiji, izabrala studij povijesti umjetnosti, hrvatski jezik i književnost gdje se pri upisu matematika vrlo malo bodovala. Hrvatski i engleski jezik položila je A razinu te joj je za hrvatski falio tek 1,5% za odličnu ocjenu. Bila je i najbolja u svojoj generaciji, sve je razrede prošla s prosjekom 5.0 pa je izabrana među najboljih 7 učenika splitskih srednjih škola.


maturanti_prica18-240516.jpg


- 'Ne mogu izdvojiti ni jedan predmet u prethodne četiri godine kao najdraži. Umjetnička škola najbolja je srednja škola koja postoji i od srca je preporučam. Iz moje vodičke generacije upisalo ju je nas četvero. Tu se radi o jednom skroz drugačijem principu uz prisan odnos profesora i učenika. Onima koji pohađaju gimnazije ili neke druge škole to je nezamislivo. Dok sam tamo, kao da sam u vlastitom domu.'

Nakon što završi Filozofski fakultet kojeg je upisala u Splitu želja joj je tamo ostati živjeti te biti profesorica!

- 'Kao profesorica neću inzistirati na nekim nepotrebnim pojedinostima. Najvažniji je taj odnos s učenicima, ako je on dobar, njih će više zainteresirati predavanje i što im vi to govorite. Imala sam sreću s profesorima koji su to umjeli, u obje svoje škole. Zahvaljujući njima, danas sam tu gdje jesam!' – zaključila je.


Za kraj, poručila je svim učenicima da maksimalno iskoriste svoje nastavnike - njihove kvalitete, mudrost i znanje!

Bravo Roberta! Sretno i dalje!

Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Kolovoz 2016 22:04
djelomob1.jpg