Listopad 08, 2016 3939

Tko kaže da se na otocima ništa ne događa?

Zabavni vikend na Prviću: Kreativni dani Fausta Vrančića

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Kreativni dani Fausta Vrančića nude neki drugi uvid na život na otoku. Četvrtu godinu zaredom, multidisciplinarni festival postaje platforma za popularizaciju znanosti te za prezentaciju novih tehnologija na otocima. Internet donosi svijet u naš stan, u našu sobu, i mi danas više ne moramo izići iz te sobe da bismo radili i zarađivali za život.


Fokus je na inspirativnom Faustovom nasljeđu te je danas predstavljen projekt krajobrazne arhitekture koji uključuje sprave i dječje igralište na temelju Faustovih izuma, svi su prisutni imali prilike i razgovorati s Omerom Rakom koji ga proučava već godinama te promatrati vihorenje unikatnih zmajevi koji su zaštitni znak Festivala.


- To je najveće veselje za naše najmlađe. Na radionici izrađuju zmajeve od papira, a zatim ih puštaju. Danas smo imali sreću da nas je poslužilo sunčano vrijeme uz lagani povjetarac. Za one nešto starije tu je joga s Martinom koja nas također tradicionalno prati od prvog Festivala, a održati će se sutra od 8h i 30min u hotelu Maestral. – kazala nam je Antonia Dobrota, jedna od organizatora iz udruge 'Otok'.


Jedan od ciljeva svakako je bio i oživjeti otok nakon ljeta, pa makar na nekoliko dana. Ispunjena je i garancija posjetiteljima: naučili su nešto novo te se zabavili i uživali u prekrasnom ambijentu otoka Prvića.


Više o Festivalu 'Kreativni dani Fausta Vrančića' pronađite OVDJE.


Poslijednja izmjena dana Subota, 08 Listopad 2016 21:07
djelomob1.jpg