Studeni 12, 2016 6242

Imali su i gosta

Vodički park za pse danas slavi svoj prvi rođendan!

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Parkom je dobiven prostor u kojem Vodičani, ali i gosti mogu nesmetano istrčavati i socijalizirati svoje pse u sigurnom okruženju čime se uveliko doprinjelo poboljšanju kvalitete života kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika. Iako je park otvoren prije godinu dana, još uvijek se uređuje i dorađuje zahvaljujući udruzi Moj pas!


Povodom današnjeg slavlja vlasnici četveronožnih ljubimaca okupili su se na zajedničkom druženju i igri, a imali su i posebnog gosta – Marka Čogelju, pokretača šibenske Bon ton Dog škole.

- Iako su svi psi na današnjem druženju bili socijalizirani, brojni vlasnici su izrazili želju za boljom poslušnošću. S obzirom da su vidjeli mog psa, našalili su se da što se njih tiče neka odmah krenem s dresurom. No, dugotrajan je to proces, s puno strpljenja. – kazao je Čogelja.

Njegove dresure traju 2,5 mjeseca pri čemu mnogo nauče i sami vlasnici.

- Suočavaju se s problemom obične šetnje rivom, ishitrenim reakcijama živahnih pasa, ali i neprekidnim lajanjem. Poslije nove godine, u suradanji s udrugom Moj Pas organizirati ćemo tečajeve tu u Vodicama. – najavio je šibenski „šaptač psima".

Vodice broje sve više četveronožnih 'sugrađana', a samim time sve je više i vlasnika koji se suočavaju s problemima njihovog odgoja, ali i ostalog. U tome im aktivno pomaže predsjednica udruge Moj Pas, Vesna Mikšić.

- Često me zovu vlasnici s problemima bez obzira na dob psa. Moj izlazak na teren uglavnom se svede na razgovore s čitavom obitelji pri čemu ustanovimo izvor problema. Ukoliko je pas stariji, nikad nije bez razloga promijenio svoje ponašanje. – kazala je predsjednica Udruge.

Ovim putem ujedno je pozvala sve zainteresirane da joj se obrate s bilo kakvim pitanjima ili dilemama. Ono što se danas čini kao mali, sutra bi mogao postati veliki problem.Podsjetimo, danas Park broji 15 učlanjenih korisnika. Osim raznih sprava za igru, u posebnoj ostavi dostupni su im keksi, loptice, voda, ogrlice i povodci, kao i vrećice za pseći izmet te odgovarajuće kante - odnosno sve što im treba. Također, u međuvremenu, uz video nadzor, uređeni su boksevi za čuvanje psa i na nekoliko dana, a svaki tjedan ima ih nekoliko.

Sve dodatne informacije o Udruzi i korištenju parka možete pronaći na Facebook stranici.


Poslijednja izmjena dana Subota, 12 Studeni 2016 18:08
djelomob1.jpg