Grad Baner čestitka
12 Stu 2016
  3580

Imali su i gosta

Vodički park za pse danas slavi svoj prvi rođendan!

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Poslijednja izmjena dana Subota, 12 Studeni 2016 18:08

Parkom je dobiven prostor u kojem Vodičani, ali i gosti mogu nesmetano istrčavati i socijalizirati svoje pse u sigurnom okruženju čime se uveliko doprinjelo poboljšanju kvalitete života kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika. Iako je park otvoren prije godinu dana, još uvijek se uređuje i dorađuje zahvaljujući udruzi Moj pas!


Povodom današnjeg slavlja vlasnici četveronožnih ljubimaca okupili su se na zajedničkom druženju i igri, a imali su i posebnog gosta – Marka Čogelju, pokretača šibenske Bon ton Dog škole.

- Iako su svi psi na današnjem druženju bili socijalizirani, brojni vlasnici su izrazili želju za boljom poslušnošću. S obzirom da su vidjeli mog psa, našalili su se da što se njih tiče neka odmah krenem s dresurom. No, dugotrajan je to proces, s puno strpljenja. – kazao je Čogelja.

Njegove dresure traju 2,5 mjeseca pri čemu mnogo nauče i sami vlasnici.

- Suočavaju se s problemom obične šetnje rivom, ishitrenim reakcijama živahnih pasa, ali i neprekidnim lajanjem. Poslije nove godine, u suradanji s udrugom Moj Pas organizirati ćemo tečajeve tu u Vodicama. – najavio je šibenski „šaptač psima".

Vodice broje sve više četveronožnih 'sugrađana', a samim time sve je više i vlasnika koji se suočavaju s problemima njihovog odgoja, ali i ostalog. U tome im aktivno pomaže predsjednica udruge Moj Pas, Vesna Mikšić.

- Često me zovu vlasnici s problemima bez obzira na dob psa. Moj izlazak na teren uglavnom se svede na razgovore s čitavom obitelji pri čemu ustanovimo izvor problema. Ukoliko je pas stariji, nikad nije bez razloga promijenio svoje ponašanje. – kazala je predsjednica Udruge.

Ovim putem ujedno je pozvala sve zainteresirane da joj se obrate s bilo kakvim pitanjima ili dilemama. Ono što se danas čini kao mali, sutra bi mogao postati veliki problem.

Podsjetimo, danas Park broji 15 učlanjenih korisnika. Osim raznih sprava za igru, u posebnoj ostavi dostupni su im keksi, loptice, voda, ogrlice i povodci, kao i vrećice za pseći izmet te odgovarajuće kante - odnosno sve što im treba. Također, u međuvremenu, uz video nadzor, uređeni su boksevi za čuvanje psa i na nekoliko dana, a svaki tjedan ima ih nekoliko.

Sve dodatne informacije o Udruzi i korištenju parka možete pronaći na Facebook stranici.


djelomid1.jpg

Danzahvalnostilec.jpg


Gradsko poduzeće baner
Najnovije
 • Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže
  Information
  Podijeli
  Information

  Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close