Siječanj 14, 2017 4809 Ilustracija Pixbay

Upišite se u registar “Ne zovi” i riješite se neželjenih poziva

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Brojni građani na rubu su živaca zbog svakodnevnih poziva raznih tvrtki čiji djelatnici zovu u bilo koje doba dana, u rano jutro, pa čak i u večernjim satima. Takvi pozivi znaju biti iznimno uznemirujući, ali i tome se može stati na kraj.

 

"Halo? Poštovanje, čestitamo, osvojili ste putovanje za dvije osobe, nagrada će Vam biti uručena na svečanoj večeri." Pozive ovog tipa, ako ne želite, uskoro nećete morati primati. Od ponekad nasrtljivih trgovaca ili anketara obranit će vas registar „Ne zovi" koji će zaživiti krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca.

Uz eventualnu zabranu potrošač će također moći izabrati i želi li određenom trgovcu dozvoliti da ga poziva. Prekrši li trgovac zabranu poziva prijeti mu kazna od 10 tisuća do 100 tisuća kuna

"Svi potrošači koji ne žele da ih trgovci pozivaju putem telefona, da im nude neke svoje proizvode ili usluge i promidžbene pozive ne žele primati, mogu se besplatno upisati u taj registar. Od dana upisa u registar, više ih niti jedan trgovac neće moći ni ometat ni pozivati", objasnila je Marina Ljubić Karanović iz HAKOM-a za portal eZadar

Projekt je trenutno u testnoj fazi, a trebao bi zaživjeti kroz dva do tri tjedna. U registar koji se odnosi i na mobilne linije, te uključuje SMS i MMS, moći ćete se upisati kod svog operatora ili na prodajnom mjestu ili putem interneta.

djelomob1.jpg