Siječanj 11, 2018 4464

„Sun Tzu na prozorčiću" iliti Glavate želve pobjednici prvog ovogodišnjeg pub kviza u Sunčanom

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Kažu da je ponavljanje majka učenja (znanja). Stoga ćemo svima koji to još ne znaju ponoviti da su Vodice status grada dobile 1997. godine. Tek nekoliko ekipa prijavljenih na prvi ovogodišnji Kvizzz u Sunčanom znalo je točan odgovor na pitanje: kada je naše „selo" ušlo u „odabrani" krug hrvatskih gradova? To je jedino pitanje koje se ponovilo u dvadesetak dosad održanih kvizeva. Odabrali su ga, očito s dobrim razlogom, Ante, Jozo i Saša, momci iz ekipe „Pušing Rođo", koji su sastavljali pitanja za prvi ovogodišnji kviz.


Čak četiri od šesnaest ekipa koje su odmjeravale snage u odgovaranju na 36 pitanja, bile su iz Šibenika, od kojih je jedna nastupila izvan konkurencije zbog „superprijateljskih" odnosa sa šibensko-vodičkom ekipom sastavljača pitanja. I ovoga puta bilo je puno duhovitih pitanja, a u setu pitanja vezanih uz naše „selo" jedno se odnosilo i na legendarnog Jotu (ili Jocu). Trebalo je pogoditi tko, srećom, nije bio na zidiću pred „učiteljskom" zgradom kad je u njega udario stanoviti auto crvene boje. Iako nisu znali odgovor na to pitanje koje ima atribute lokalpatriotskog, Kudrine „Glavate želve" ipak su odnijele još jednu pobjedu. Ovog puta pod nazivom „Sun Tzu na prozorčiću" (Sun Tzu je bio kineski general i vojni strateg u 5. st. prije naše ere).

Sljedeće sastajanje vodičkih i šibenskih kvizoljubaca predviđeno je za 24. siječanj, a uloga sastavljačica pitanja dodijeljena je curama iz ekipe „Iz fotelje". Moramo ih pohvaliti zbog sudjelovanja u svim dosadašnjim kvizevima.

Evo večerašnjeg poretka:
1. Sun Tzu na prozorčiću – 90,5 bodova 2. U stečaju – 88,5 bodova
(Gadne kukavice osvojile su 84,5 bodova, ali su nastupile izvan konkurencije)
3. Džontra Volta – 79,5 bodova
4. Došla baba iz Lidla u zadnji čas – 77,5 bodova
5. Usadni gedori br. 13 – 73,5 bodova
6. Joler P.P. – 70 bodova
7. Nas 4 – 69,5 bodova
8. i 9. Iz fotelje i Rod"ce – 68,5 bodova
10. Same biste – 66,5 bodova
11. Jo Malone – 65,5 bodova
12. Dvi rupe na svirali – 57,5 bodova
13. Starke – 54 boda
14. Monci – 50 bodova
15. Fortnite – 43 boda

djelomob1.jpg