11 Ožu 2018 Punkufer Ilustracija/Pixabay
    470

Volite trčati i šetati, a držite do ekologije? Onda je plogging za Vas

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Volite trčati i šetati, a držite do ekologije? Ako su odgovori potvrdi, onda je plogging za Vas. Naime, on uključuje trčanje (može i šetanje), ali i čišćenje, tako da, dok se krećete usput čistite smeće i na taj način činite svijet ljepšim mjestom za sve nas.


Ovaj koncept "trčanja i čišćenja" nastao je u Švedskoj, a osnovna je ideja da dok trčite, čuvate okoliš prikupljanjem smeća. Stvar je u tome da "ploggati" možete svugdje na svijetu i brinuti za okoliš na globalnoj razini. – piše Punkuffer

Trend je započeo prije dvije godine, a Šveđani su ga ubrzo podigli na višu razinu osnivanjem ploging klubova diljem zemlje. Priča se ubrzo proširila, ponajprije zahvaljujući kampanji koja poziva na čišćenje oceana.

Ukoliko volite trčati, zaboravite na džoging i umjesto njega izaberite plogging. U stranim zemljama plogging je postao popularan posebno u Velikoj Britaniji, ali i u Francuskoj, pa tako u Parizu postoji zajednica pod nazivom PloggingFrance. Indija, Malezija, Turska i još neke zemlje, također su se priključile ovom trendu.

Iako plogging još nije stigao do Hrvatske, kada trčite uzmite koju vrećicu sa sobom i po putu pokupite odbačenu kutiju cigareta, papir od žvakaće gume i učinimo naš okoliš čišćim

suvenirdeskclanak

Vaša reakcija na temu


Postani prijatelj kazališta

prijatelj kazalista 2019

Klikni na plakat gore za više informacija
Možete kupiti svakog radnog dana od 11 do 13 sati, osnosno petkom, subotom i nedjeljom u vrijeme kino predstava na blagajni Kulturnog centra Vodice.

 

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.