Prosinac 26, 2018 5317

Vodiško kulenje zainteresiralo i HRT

Vodiško kulenje zainteresiralo i HRT Šime Strikoman
Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Čuveno vodiško kulenje naći će se u sklopu dokumentarnog filma redakcije Pučke i predajne kulture Hrvatske radio televizije čija je redakcija na našem području provela tjedan dana snimajući slične specijalitete šibenskog kraja.

 

 

- U Vodicama se najviše snimalo jer nijedno mjesto nije pripremilo tako bogatu scenu, a i cijeloj ekipi na projektu se na kraju svidjelo to naše kulenje. Bilo bi lijepo dogodine to prikazati u Kulturnom centru ili pak pripremiti neku manifestaciju u kojoj bi šira javnost upoznala našu tradiciju, a i usporedimo s drugima, kazao je Šime Strikoman, suradnik projekta čija je ideja za ovaj njega proizašla još prije godinu dana.

Dokumentarni film od 30 minuta bit će premijerno prikazan dogodine u božićnom programu HRT-a, a na njemu su radili režiser Aleksej Pavlovsky, redatelj Ivo Kuzmanić i snimatelj Dušan Vugrinec.

- Uz pomoć novinara Stanka Ferića obišli su proizvođače kulena na šibenskom području, od Pirovca do Primoštena. Kod nas se radnja odvijala na Velimu u Kući pršuta kod našeg Ante Roce koji je pripremio bogat stol uz posebnu atmosferu. Veliki doprinos su dale vodiške Perlice, posebice Divna Bareša i Rade Juričev Sudac. Završni dio sniman je u Đardinu na Adventu uz pomoć Savjeta mladih koji su također pripremali kulenje, pojasnio je Strikoman.

 

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 26 Prosinac 2018 19:30
djelomob1.jpg