Rujan 10, 2019 4736 Privatna arhiva

Nekad je gulila krumpire, danas je prava chefica

Od Masterchefa do kazališnih dasaka, ova mlada majka stiže sve: Martina Ristić Stipandžija ni sama ne zna kako

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Šibenčanka Martina Ristić Stipandžija neko je vrijeme svoju adresu zamijenila vodičkom gdje se spojila s Dramskom amaterskom družinom od samih početaka i dan danas je njihova vjerna članica. Iako joj ljubav prema glumi traje od malih nogu,  jedan period života odveo ju je u Zagreb ka novoj – onoj prema kuhanju.

-    Vodice su od 2011. do 2015. bile moj dom, mjesto gdje sam upoznala nove krasne ljude i samim time sam vezana za Vodice, no sumnjam da ću se vraćati. Šibenik je ipak mjesto gdje sam odrasla i gdje trenutno živim, priča nam Martina Ristić Stipandžija.

Trenutno je zaposlena kao pastry chef u hotelu D-resort u Mandalini. Ondje radi slastice i sve ostale divotice!

-    Tamo možete doći i jednostavno popiti kavu i naručiti slastice koje smišljam i radim zajedno s kolegicom. U ponudi imamo dnevni izbor kolača koji su uvijek različiti i maštovito smišljeni, a možete i doći uživati u večeri, isprobati nešto novo, ali prvenstveno ukusno i pripremljeno s mnogo ljubavi. 

Uvijek je voljela kuhati, još od malena je pomno promatrala i pomagala mami, a vrlo brzo se i okuražila sama nešto pripremati. 


-    Sjećam se da sam potajno prelistavala mamine recepte kolača i isprobavala, uglavnom bezuspješno! Onda sam se s 18 godina prijavila na Masterchef i tako je zapravo počeo moj put prema kuhinji. 

Radila je svašta, od guljenja krumpira i pranja suđa do kuhanja za privatne klijente u Zagrebu, zatim povratak u Šibenik gdje je radila kao pastry chef na otvaranju slastičarne Moderato, do chefice kuhinje u Scali u Šibeniku, a sad je, nada se, pronašla svoju mirnu oazu u D-resortu.

- Sudjelovanje u Masterchefu je zaista bilo turbulentno, stresno, zabavno, ali definitivno čuvam jednu lijepu uspomenu na čitavu tu avanturu. Bila sam jako mlada, nisam znala praktički ništa, tako da sam zapravo ponosna sama na sebe kako sam to tada izvela. 

Upoznala je divne ljude, stvorila lijepa prijateljstva i bitna poznanstva koja su joj pomogla u pronalaženju daljnjeg posla na gastro sceni. Zasad bi voljela nastaviti raditi gdje radi, ali smatra da treba još mnogo vježbati i učiti da budem što bolja.-    Htjela bih i dalje stvarati svoje recepte… Možda otići na nekakve edukacije, pogotovo što se tiče rada sa slasticama, a kasnije, jednog dana, otvoriti svoj mali restoran… Iako, definitivno ima tu i negativnih aspekata kao i svaki posao. Prvenstveno je fizički naporno, uglavnom ste cijeli dan na nogama i stalno u pokretu. 

Često su tu i duge radne smjene, dani kada morate odraditi velike, bitne događaje gdje sve mora biti što bolje i ukusnije, a vrijeme uglavnom nikad nije na našoj strani. Jako je teško kombinirati kvalitetan privatni život i ovaj posao. Uz to i majka je prvašića Aleksandra.

-    Kako to sve stižem? Ne znam, ne pitajte me, haha! Svašta izmišljam, uvijek žurim, uskoči ponekad i rodbina i prijatelji, ali uglavnom trudim se da stignem sve!

Uz sve to, aktivna je članica vodičke Dramske amaterske družine od samih početaka. Uskoro će s njima imati i novu pretpremijeru nakon ljetne stanke s ansambl-predstavom Julije Cezar Ive Brešana.-    Jedva čekam pretpremijeru i nadam se da se vidimo na daskama! Mi smo vam jedna mala, ali složna skupina, zabavljamo se na probama, a najdraža su mi naša zajednička putovanja. Meni je jako lijepo s njima, a nadam se i njima sa mnom, a ako i nije, uvijek ih mogu potkupiti kakvim kolačima, priča nam kroz smijeh.

Za profesora Zdravka Todorovića, voditelja skupine, kaže da je pravi profesionalac, odličan mentor i umjetnik. 

-    Uvijek ima zanimljive ideje za nas, postavlja nam izazove, ali prvenstveno je to jedna lijepa i ugodna suradnja njega s nama, pa tako i nas s njim. Oduševljava me njegov izbor glazbe i scenografije, zaista ima smisla za to. 

Gluma je njena ljubav, druga nakon kuhanja, a cijeli život je na neki način na daskama, prvo u školi, kasnije kroz MDF i HNK Šibenik, a sad je svoje utočište našla u Vodicama. 

-    To je jedan lijepi hobi i nadam se da ću i dalje pronalaziti dovoljno slobodnog vremena za glumu i igranje na daskama, poželjela je Martina za kraj.

djelomob1.jpg