Veljača 23, 2017 6359

mlade snage hrvatskog turizma

Proglašeni pobjednici učeničkog Gastro natjecanja!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Šibenska Turističko-ugostiteljska škola ova je dva dana bila domaćin ovogodišnjeg Gastro natjecanja mladih hotelijera, konobara i kuhara iz cijele Dalmacije. Na natjecanju, koje se održalo u hotelu Olympia, sudjelovalo je stotinjak učenika iz 18 škola.


Podsjetimo, konobari i kuhari natjecali su se u pripremanju jelovnika, slatkog izloška, slanog izloška i barskih mješavina, dok su mladi hotelijeri u pokazali svoje vještine u disciplinama poslovanja recepcije hotela i putničke agencije te predstavili turističko mjesto/destinaciju.


S obzirom da Turističko-ugostiteljska škola Šibenik nema smjer „Slastičar", 'slatki izložak' bila je jedina disciplina u kojoj se nisu natjecali naši školarci. No, imali su priliku u svim ostalim pretvoriti u djelo sve ono što su naučili proteklih godina. Svi skupa mogu biti ponosni: mentori na njih, a oni na mentore koji su uložili silan trud da se ovakvo veliko natjecanje uopće održi u našoj županiji. 

- „Biti domaćin ovako velikoj regiji bila je velika stvar. Cijela je škola bila uključena, dali smo svoj maksimum i mislim da smo uspjeli. Zahvaljujemo Županiji na financijskoj pomoći i svim sponzorima, od nabavljača do restorana Šimuna u kojem su se održavali slatki eksponati i restorana Makine koji nam je ustupio prostor za samu izložbu", kazala je Sanja Ivanović, nastavnica Kuharstva iz Turističko-ugostiteljske škole Šibenik.

- „I sama sam kao školarac sudjelovala na sličnom takmičenju te mi je danas bila čast ugostiti ove učenike. Ovo je umjetnost! Takvog kadra nam uvijek nedostaje te smo spremni bilo kog od njih zaposliti već sutra!", nahvalila ih je Snježana Spahija iz konobe „Makina".

Nakon što je povjerenstvo prebrojalo svoje glasove, rezultati su sljedeći:

Čestitamo pobjednicima regionalnog dijela natjecanja i želimo svu sreću za mjesec dana na Državnom u Crikvenici!


DISCIPLINA 1 – pripremanje menija
1. Grgo Bačelić, Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

DISCIPLINA 4 – pripremanje hladnog slatkog izloška
1. Paula Proroković, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola ZadarDISCIPLINA 6 – poslovanje recepcije hotela
1. Ana Peran, Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

DISCIPLINA 7 – poslovanje putničke agencije
1. Sara Ćupurdija – Turističko-ugostiteljska škola Split

DISCIPLINA 8 – prezentacija turističkog mjesta /destinacije
1. Josipa Odak, Turističko-ugostiteljska škola Split

djelomob1.jpg