Srijeda, 25 Svibanj 2022 00:06

Radovi u vrtu su ovog proljeća bili osobito sretni za jednu obitelj iz okolice Vodica. A godina nije započela sjajno…

Suprug i otac troje djece, početkom godine nažalost je ostao bez posla. Njegova je plaća predstavljala temeljni prihod ove obitelji  (podaci poznati redakciji), a troškovi su se gomilali.  Nadao se poslu za vrijeme turističke sezone, no ona je još daleko.. Sada je imao vremena posvetiti se svome malome vrtu u kojem je odlučio posaditi nekoliko sadnica trešnje. A onda se dogodilo nešto potpuno neočekivano.

„Kad sam iskopao oko pola metra duboku rupu, udario sam lopatom u nešto tvrdo“ – započinje priču ovaj Vodičanin. „Pomislio sam da je kamen, no kad sam bolje pogledao, uočio sam rub neke metalne kutijice“.

Kada je izvadio kutijicu iz zemlje i otvorio je, unutra su bila 3 zlatnika i nekoliko komada zlatnog nakita.

„Mislio sam da se ovako nešto događa samo u filmovima“ – uz širok osmjeh govori nam naš sretni sugovornik. „Shvatio sam da je to zlato morala ovdje zakopati moja baba, kako bi ga sakrila od lopova ali i ratnih nedaća.“ – objašnjava ovaj nenadani pronalazak.

S obzirom na to da je znao za popularnu uslugu otkupa zlata, zlatni nakit i zlatnike odnio je u najbližu poslovnicu Auro Domusa.  Tu je besplatnom procjenom odmah ustanovljena čistoća i težina zlata. Izuzetno zadovoljan dobivenom ponudom, sve je odmah prodao i iz poslovnice izašao sa solidnom količinom gotovine.

U poslovnicama Auro Domusa, jedinog hrvatskog lanca specijaliziranog za otkup zlata, brz i jednostavan dolazak do gotovine nije fikcija poput ove priče. Za komad lom zlata, zlatni nakit koji se ne nosi ili zlatnike moguće je dobiti pozamašan iznos novca. Nemaju svi sreće da zlato pronađu u vrtu, no možda kod kuće imaju kakav zaboravljeni zlatni predmet koji im, uz uslugu otkupa zlata, može riješiti ili barem olakšati financijski izazovna vremena.

 

Pozivom na besplatni broj  info-telefona 0800 73 72 saznajte sve što vas zanima vezano uz otkup zlata. Možete posjetiti i poslovnicu Auro Domusa u Vodicama na adresi Trg hrvatskih mučenika 2.

 

Utorak, 24 Svibanj 2022 15:38

Vodice su turističko središte, poznato po svojoj živosti, raznolikosti turističke ponude i ljubaznim domaćinima. Smještene su na obali, u širokom zaljevu, 11 km sjeverozapadno od Šibenika, centra Šibensko-kninske županije.

Smještajni kapaciteti „Moreta“ se dugi niz godina ističu u turističkoj ponudi grada Vodica. Kvaliteta smještaja, ljubaznost domaćina i dugogodišnje iskustvo u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti su samo neke od prednosti pri izboru naših smještajnih kapaciteta za odmor u Vodicama. Posebno ističemo dva potpuno preuređena apartmana za 5, odnosno 6 gostiju i to:

Apartman broj 4 – apartman za 4+2 osobe. Sastoji se od: dvije spavaće sobe, dnevnog boravka, moderno opremljene kuhinje i kupaonice. Apartman je klimatiziran, posjeduje SAT TV, neograničenu internetsku vezu i podno grijanje u kupaonici. Gostima je osigurano parkirno mjesto na privatnom parkiralištu u sklopu objekta.

Apartman broj 5 – apartman za 3+2 osobe. Sastoji se od: spavaće sobe, dnevnog boravka, moderno opremljene kuhinje i kupaonice. Apartman je klimatiziran, posjeduje SAT TV, neograničenu internetsku vezu i podna grijanja u kupaonici i dnevnom boravku. Gostima je osigurano parkirno mjesto na privatnom parkiralištu u sklopu objekta.

Informacije i rezervacije telefonski na: +385 91 888 0500 – Tihomir ili mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nedjelja, 22 Svibanj 2022 13:38

Što su implantati?
Kakva je procedura?
Koliko traje cijeli postupak?
Koliko traje oporavak?
Je li bolno?
Garancija?

U ovom blogu saznajte odgovore na postavljena pitanja o implantima koje možete ugraditi u Matell dental centru Vodice.

Implantologija je grana stomatologije koja se bavi zamjenom jednog ili više zubi koji nedostaju u usnoj šupljini ugradnjom zubnih implantata.

Kao što prirodan zub mora imati korijen i krunu zuba, tako i umjetni zub mora imati korijen u obliku implantata te umjetnu zubnu krunicu. Stoga se zub na implantatu sastoji od više dijelova: zubni implantat, kao korijen zuba, nadogradnja ili abutment, dio koji spaja zubni implantat s krunicom te krunica zuba, načinjena od metal-keramike, čiste, bezmetalne keramike ili cirkona.

MDC se može pohvaliti certifikacijama za ugradnju nekoliko implantoloških sistema. Iz ponude izdvajaju implantate s doživotnim jamstvom najpriznatijeg svjetskog proizvođača Straumann(Švicarska) te Dentium implantat (Južna Koreja).

U cijenu implantata uključena je analiza čeljusti, implantat, kirurška ugradnja implantata s anestezijom te postoperativne kontrole.

Za detaljne konzultacije oko implantološkog zahvata potrebna je digitalna panoramska RTG slika tj. ortopan i obavezna 3D rendgenološka snimka.

U MDC posjeduju moderan CT uređaj. Precizniji i realniji prikaz u svim dimenzijama omogućava visoku točnost u određivanju i predviđanju tijeka terapije. Već na prvom pregledu možete dobiti kompletnu dijagnostiku CT-om. CBCT svojim mogućnostima prikaza u slojevima nadmašuje mogućnosti klasičnih snimaka i ortopana. S obzirom na to da je moguće prilagođavati veličinu polja potrebnog za snimku, smanjuje se količina zračenja u odnosu na obične CT uređaje. CT snimka je potrebna kako bismo ocijenili dimenziju i kvalitetu čeljusne kosti.

Postupak ugradnje izvodi doktor specijaliziran za implantologiju, u moderno opremljenoj ordinaciji uz lokalnu anesteziju, potpuno bezbolno.
Sam postupak traje vrlo kratko, oko 20 min za ugradnju jednog do najviše 120 min kad se ugrađuje više implantata.

Zatim slijedi proces čekanja spajanja implantata s kosti te ih ostavljamo da miruju, i to u gornjoj čeljusti 4-6 mjeseci, a u donjoj 3 mjeseca.

Već dan nakon ugradnje jednog implantata moći ćete normalno obavljati svoje svakodnevne aktivnosti.
U MDC Vodice dobit ćete sve potrebne informacije vezane za oporavak te sredstva za ublažavanje boli ili infekcije.

Pobrinut će se da pacijent ima nekakvo privremeno rješenje. Ako situacija to dozvoljava, na implantate u istom ili sljedećem danu ugrađuju privremene zube. Ostala rješenja moguća su ovisno o situaciji i položaju zuba.

Vrlo bitan faktor za dugovječnost implantata je oralna higijena te redovita kontrola (1-2 puta godišnje). Ako pažljiva higijena izostane dolazi do stvaranja plaka koji se vremenom pretvara u kamenac, a on dovodi do povlačenja zubnog mesa i kosti. Tako implantati gube svoju koštanu potporu što u krajnjim slučajevima može dovesti i do ispadanja samog implantata (slično kao parodontoza). Ako je pacijent pušač uspjeh samog zahvata i daljnjeg održavanja implantata se smanjuje.

Kako bi zadržali zdrav i zadovoljan osmijeh s novim zubima koji će Vam trajati dugi niz godina, Vaš je jedini zadatak održavanje redovite i temeljite oralne higijene, te obvezna godišnja kontrola. Naši doktori stoje iza svakog svog rada i ponosimo se kvalitetom naše usluge i materijala. To našim pacijentima dokazujemo i garancijama na naš rad, doživotna garancija na svaki ugrađeni implantat i 3 godišnja garancija na krunice, mostove i proteze uz redovne godišnje kontrole.

Pošaljite im upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili se dogovorite za prvi pregled pa će Vam uz prijedlog terapije napraviti i točnu financijsku ponudu, potpuno besplatno.

https://mdci.dental/kontakt/

Volimo kad su pacijenti kod nas opušteni, slobodni i prije svega sretni i zadovoljni svojim osmijehom! Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju - poručuju iz MDC Vodice 

Petak, 20 Svibanj 2022 15:33

Svi oni koji su u potrazi za kvalitetnim alatom i/ili strojem za poljoprivredne, šumarske ili možda građevinske radove na pravom su mjestu jer u Agro Šibeniku nude upravo to. Ukoliko možda imate stroj kojem je potreban popravak više ne trebate daleko jer u Šibeniku u Njivicama, novootvorena trgovina Agro Šibenik nudi uz prodaju i servis strojeva.

- Tvrtka Agro Šibenik d.o.o. osnovana je sa ciljem da pruži kvalitetne proizvode i usluge, profesionalnim i hobby korisnicima. U ponudi imamo širok asortiman strojeva i alata renomiranih proizvođača – poručuju iz Agro Šibenika.

Uz poljoprivredne strojeve, strojeve za šumarstvo kao i alate, kod njih možete pronaći i agregate poznatih proizvođača.

Husqvarna motorne pile, trimeri, kosilice, puhači i rezači betona samo su neki od proizvoda koje nude u Agro Šibeniku.

Uz strojeve marke Husqvarna Agro Šibenik svojim kupcima nudi i ostale visokokvalitetne strojeve poznatih svjetskih proizvođača poput Benassi, Bertolini, Efco, Honda, Briggs&Stratton i Milwaukee.

U ovoj specijaliziranoj trgovini očekuje vas bogat asortiman alata. Ukoliko trebate kvalitetni trimer na pravom ste mjestu jer Stiga trimeri i motorne pile samo su dio njihovog asortimana. Uz Lisam berače maslina i električne škare svi maslinari mogu se s punim povjerenjem zaputiti ravno kod njih.  

Uz to sve nude velik izbor rotacijskih i običnih kosilica, traktora, a mogu se pohvaliti i vrhunskom paletom dodatne opreme i pribora, te potrošnog materijala.

Ukoliko imate kvar na stroju ne brinite. I za to imaju rješenje. Agro Šibenik je specijaliziran za servis poljoprivrednih, šumarskih i građevinskih alata i strojeva, a uslužno i profesionalno osoblje vam je na usluzi.

Stoga požurite kod njih jer radovi u vrtu i šumi su upravo u tijeku.

Na adresi Ulica Nova V 4, pristup s ulice Ivana Meštrovića 38, u Šibeniku u Njivicama možete ih posjetiti radnim danom od 08 do 16 sati. Više informacija možete dobiti posjetom njihove web ili Facebook stranici ili ih jednostavno možete kontaktirati na brojeve telefona 091 608 0001 ili 091 608 0004.

 

Petak, 20 Svibanj 2022 14:27

Brojni se građani u Hrvatskoj, pa i velik broj Vodičana, nerijetko zapita kako bi se u kratko vrijeme moglo doći do novca potrebnog za podmirenje nekih novonastalih izdataka. Mora se platiti nenadani kućanski popravak, servis automobila, maturalno putovanje ili pohađanje auto-škole svom djetetu. A ponekad i više takvih sličnih troškova istovremeno…

Postoji više različitih scenarija brzog dolaska do gotovine. Od onih legalnih, neki su skupi, neki komplicirani, a neki mogu narušiti prijateljstva…Jedan od najjednostavnijih načina kako to možete učiniti je iskoristiti vrijednost zlata odnosno vašeg zlatnog nakita.

Zlatni predmet poput zlatnog nakita, sata ili zlatnika, možete prodati u otkup zlata. No, ukoliko ga se ne želite trajno odreći, možete ga i založiti. To uz puno povjerenje i maksimalnu sigurnost možete učiniti u Auro Domusu, tvrtki koja je povjerenje velikog broja građana zadobila upravo otkupljujući zlato. Usluga zaloga zlata je i razvijena upravo zbog upita klijenata koji nisu htjeli prodati svoje zlato i trajno ga se odreći, ali su ipak htjeli iskoristiti njegovu vrijednost za privremeno financiranje.

Jedan od razloga zašto je usluga zaloga zlata postala izuzetno popularna jest taj što je sam proces zaloga vrlo jednostavan i brz, a započinje besplatnom procjenom predmeta. Ukoliko se složite s dobivenom ponudom, odmah po potpisu ugovora isplaćuje vam se gotovina što je također velika prednost ove usluge. Od isplaćenog iznosa, uplaćuje se rezervacija predmeta, dok Auro Domus zadržava predmet na osiguranoj pohrani. Po svoj se dragocjeni predmet možete vratiti i otkupiti ga natrag kad god želite. Ovakva fleksibilnost u otplati  još je jedna od prednosti zaloga zlata jer možete sami izabrati trajanje zakupa, a nakon prvih 30 dana možete ga i produžiti.

Koristeći sve popularniju opciju zaloga, klijenti mogu doći do prijeko potrebne gotovine za rješavanje financijskih potreba a da pri tom zadrže zlatni predmet u svom vlasništvu.                Auro Domus, vodeći hrvatski lanac u otkupu zlata uslugu zaloga zlata pruža u svojih sedamdesetak poslovnica širom zemlje. Vodičani je posjećuju na adresi Trg hrvatskih mučenika 2 dok se za sve informacije može nazvati i besplatan broj telefona 0800 73 72 ili poslati upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022 12:21

Dana 12. i 13. svibnja 2022. godine u okviru provedbe projekta “ZaVRTimo krug promjena“ održana je volonterska akcija uređenja školskog eko senzomotoričkog vrta.

Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022 11:54

U Vodicama, na izvrsnoj poziciji koja se nalazi na cca 600 metara od popularne plaže, odnosno na samo desetak minuta hoda od centra grada, prodaje se jednosoban stan površine 42,17 m/2.

Stan je smješten na drugom katu (visoko potkrovlje) manje stambene zgrade, a sastoji se od dnevnog boravka s kuhinjom, spavaće sobe i kupaonice. Iz dnevnog boravka se izlazi na manju terasu s koje se pruža prekrasan pogled na more i grad. Stan se prodaje namješten izuzev osobnih stvari prodavatelja.

Parkirno mjesto je osigurano u neposrednoj blizini zgrade na privatnoj površini vlasnika stana i ustupa se zajedno sa stanom. Stan se osim za vlastitu uporabu može koristiti i za turističku eksploataciju, a s obzirom na blizinu plaže i općenito položaj zgrade. Vlasništvo čisto, dokumentacija uredna.
Više info: https://moreta-nekretnine-vodice.com/stan/vodice-jednosoban-stan-s-pogledom-na-more

 

Četvrtak, 12 Svibanj 2022 23:56

Građani naše, ali i drugih zemalja, svakodnevno svjedoče galopiranju inflacije koja sve više ubrzava i obara rekorde. Udar na standard građana sve je veći jer svakim danom poskupljuju energenti, roba široke potrošnje, hrana, usluge… Sa istom količinom novca može se kupiti sve manje.

Inflacija sve više smanjuje kupovnu moć novca pa su najviše pogođeni oni koji novac drže ”u čarapi“ kod kuće ili u banci.  Kamate na oročenu štednju u bankama su gotovo nepostojeće i stopa inflacije ih daleko nadmašuje. Novac se na ovaj način svakodnevno „topi“ i polagano nestaje. Što onda učiniti sa svojom mukotrpno stečenom štednjom?
Mnogi financijski stručnjaci ističu kako najbolju zaštitu imovine od pada vrijednosti predstavlja zlato. U ovakvim nestabilnim okolnostima za njim strelovito raste potražnja. To se događa zbog toga što je zlato investicija odnosno imovina neovisna o društvenim turbulencijama. Rast potražnje za zlatom zabilježen je i u prvom tromjesečju ove godine. Potražnja je bila čak 34% veća od potražnje u istom razdoblju lanjske godine, pokazuju podaci Svjetskog vijeća za zlato.

U Hrvatskoj, pa i u Vodicama, također bilježimo veliki porast potražnje za investicijskim zlatom. Potaknuti inflacijom, sve više građana odlučuje dio svoje novčane štednje pretvoriti u zlatnu. Traženo je sve – od raznih zlatnika i  pločica mase 1, 5 ili 10 grama, do poluga teških 100 ili 250 grama. Neki kupci traže i one najveće poluge – od 500 i 1000 grama.

Zlato je sigurna luka u nesigurnim vremenima. Kupnjom fizičkog zlata štiti se vrijednost imovine,  jer, za razliku od novca, zlato uvijek čuva svoju vrijednost. Kupovina zlatnih poluga, pločica i zlatnika, kao i prihod od njihove prodaje nisu oporezivi. Također, zlato je vrlo likvidno – po potrebi ga se vrlo brzo može prodati za gotovinu bilo gdje u svijetu.

U bilo kojem obliku i neovisno o masi, zlato predstavlja mudru dugoročnu investiciju. Auro Domus je poznati centar zlata i plemenitih metala u čijim poslovnicama diljem Hrvatske možete nabaviti investicijsko zlato. U Vodicama se ona nalazi na adresi Trg hrvatskih mučenika 2. Tu možete saznati sve što vas zanima o investiranju u zlato te naručiti i kupiti neki od artikala investicijskog zlata. Savjet i informaciju možete zatražiti i na besplatnom broju telefona 0800/7372.

 

Četvrtak, 12 Svibanj 2022 20:07

Ne propustite super cijene i odličnu ponudu u svim Diskontima Stanić u periodu od 12. svibnja do 25. svibnja.

Zott, Philadelphia, Nutella, Monte, Rama, Oreo, Barilla, Mutti, Starbucks, Alpro, Danone, Juicy, Snickers i još više poznatih brendova očekuje vas na 10 lokacija diljem Dalmacije: Dubrovnik, Split-TTTS, Solin, Stari Grad - Hvar, Šibenik, Trogir, Vodice, Biograd i Zadar. Točne adrese provjerite OVDJE.

Vjerujemo da nitko ne može odoljeti knedlama i u ljetnim mjesecima, toj sočnoj kombinaciji tijesta, nadjeva i posipa. U svim Diskontima Stanić možete pronaći neodoljive Kaiser knedle. Odaberi jednu od neodoljivih kombinacija: Naranča i tamna čokolada, Nugat&Crunch i Pistacija s bijelom čokoladom. Za samo 6 minuta knedle su spremne, a u pakiranju vas čekaju i mrvice za posipanje. Neka knedle i šalica kave budu vaši novi rituali opuštanja.

Cjelokupnu ponudu pogledajte OVDJE.

Ponedjeljak, 09 Svibanj 2022 20:02

Spojite ugodno s korisnim! Uživajte u istraživanju Vodica i okoline, te obavite kvalitetan stomatološki zahvat u Matell Dental Centru koji vam nudi ugodan smještaj i mnoštvo dodatnog sadržaja.
 Apartmani s balkonom i pogledom na more
 Bicikli
 Parking
 Prijevoz od/do aerodroma
 Blizina plaže (100m)
 Blizina nacionalnih parkova
 Ugodan ambijent
Više o smještaju i klinici pogledajte na web stranicama:
www.mdcaccommodation.com
mdci.dental