08 Kol 2018
    746

Ova uspješna priča krenula je osnivanjem Ribarske zadruge Adria: Pametnom marketinškom kampanjom unaprijedit će ponudu te lakše pronaći nova tržišta

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 08 Kolovoz 2018 16:11

Ribari iz Tribunja su prije 25-tak godina krenuli u realizaciju izgradnje ribarske luke jer su predvidjeli da će se povećati broj i veličina broda te da će nastati problem priveza. U taj projekt su krenuli zajedno s ostalim mještanima i to vlastitim sredstvima i radom što je dovelo do izgradnje ne samo ribarske luke, nego nautičke marine i prilaznih cesta za Tribunj. Lukobran sv. Nikola, određen je kao mjesto za vez ribarskih brodova.


Prije 15-tak godina ribari su osnovali Udrugu ribara na moru Tribunj i to isključivo sa ciljem organizacije i osiguranja sigurnog veza za sve ribarske brodove. Kao neprofitna organizacija, Udruga ribara iz Tribunja da zadovolji sve veću potražnju zakonodavstva Republike Hrvatske te samog održavanja reda i unaprjeđenju usluga na koncesijskom području, ribari iz Udruge te drugi zainteresirani ribari su se odlučili za osnivanje Ribarske zadruge Adria.

Ribarska zadruga Adria iz Tribunja osnovana je 20. veljače 2007 godine sa ciljem da se organizirano krene u razvoj ribarskog sektora i pripremi ulazak u EU te da se osigura stalni vez za ribarske brodove u ovom dijelu obale Jadranskog mora.

Ribarska zadruga Adria broji 13 aktivnih zadrugara od čega su 5 plivarica, 1 višenamjenska broda te 7 kočara. Veličina ribarske flote je u rasponu od 9-24 m, s time da je 50% brodova veće od 15 metara. Ribarska zadruga Adria surađuje i s kooperantima od kojih otkupljuje ribu.

1G9A922315.jpg

Zadrugari koji čine Ribarsku zadrugu Adria su vrsni ribari koji poznaju problematiku ribarstva te njihovo znanje i vještina čine osnovna načela u poslovanju organizacije a dok mladi kadar stručnih i/ili obrazovanih zaposlenika čine pokretačku snagu u daljnjem poslovanju a sve ka cilju uspješne i održive Zadruge.

Broj iskrcaj morskih organizama u Ribarskoj luci Tribunj je porastao u usporedbi sa 2016 za 53,85% a dok je Prvokup od strane Ribarske zadruge Adria porastao za 251,82%. Zadruga zahvaljujući tome ulaže u novu opremu i zapošljava nove djelatnike a uz pomoć hvalevrijednih projekata od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Ovo oglašavanje sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo te da čine: - novi vizualni identitet, dizajn i grafička priprema za oslikavanje vozila, ribarnice, izrada letaka, brošura, vizitki, web stranice, bannera te nabavka opreme od čega je doprinos EU 75%,a RH 25% te da udio javne potpore iznosi 60%.

1G9A912013.jpg

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica