Studeni 27, 2018

Nova ponuda Ribarske zadruge Adria: „Smrzavci“ - Zaleđeni i očišćeni riblji proizvodi

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ribarska zadruga Adria koja broji svojih 13 aktivnih zadrugara čiji ulov je isključivo iz Jadranskog mora i dalje pokazuje značajan napredak i uspjeh. Osim u sanaciju, utrošena su znatna sredstva i u unaprijeđenije poslovanja pogona Veletržnice ribe, održana je prva aukcija na kojoj je prodano svježe i smrznute ribe i morskih organizama. Naglašavamo da je sva naša riba iz Jadranskog mora od naših vrijednih Zadrugara, lokalnih Tribunjskih ribara, te svježinu i kvalitetu garantiramo.

 untitledgfd.jpg

Osim maloprodaje na našoj ribarnici u centru Tribunja, te veleprodaje lokalnim trgovinama i ugostiteljima, trenutno radimo i sa većim količinama za izvoz. Kroz jednu godinu smo preradili preko 15 tona morskih organizama te ostvarili značajan proboj na već zasićeno tržište, tržište prodaje mesa kozice, koje nam je i glavni proizvod prerađevina. Osim kozica, prerađujemo i škampe, ribu za brudet, osliće, trlju, srdele, trupe, lignje i lignjune.

Pakiramo ih i vakumiramo u plastične vakum vrećice ili plitice, ovisno o vrsti te potražnji kupaca, očišćene s glavama ili bez, ili filetirane. Možete ih naći u razno raznim kombinacijama, za rižot ili brudet, za pohati ili juhu. Popularno ih nazivamo smrzavci.

Zbog velike potražnje kupaca, za sezonu 2019. ponudu proširujemo na slane inćune i srdele soljene po staroj tribunjskoj recepturi. Rezultate očekujemo u veljači kada prođe vrijeme sazrijevanja od soljenja do prve konzumacije.

Moramo i napomenuti da kroz dvije godine Ribarska zadruga Adria se prijavila na 5 projekta od čega su dva već završena, dva projekta su u provedbi, a dok je jedan još u procesu evaluacije.

Ovo oglašavanje sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo od čega je doprinos EU 75%, a RH 25% te da udio javne potpore iznosi 60%.

 

Tags