Prosinac 11, 2018

Medicinski centar Vodice: Kompletna ultrazvučna dijagnostika na jednom mjestu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Vrhunski medicinski stručnjaci i najmodernija oprema u Medicinskom centru Vodice su garancija kvalitetne ultrazvučne dijagnostike. Istu možete obaviti po narudžbi i bez čekanja, u ugodnoj atmosferi, uz apsolutnu diskreciju.

Ultrazvuk je inače neinvazivna medicinska dijagnostička metoda. Zasniva se na primjeni zvučnih valova koje emitira sonda uređaja. Valovi se usmjeravaju na dio tijela koji se promatra, a nailaskom na prepreku se odbijaju, te na ekranu stvaraju sliku promatranog organa. Ultrazvukom je moguće prikazati strukture unutarnjih (parenhimskih) organa poput jetre, gušterače, slezene, bubrega, zatim solidnih organa (dojke, štitnjača), srčanog i drugih mišića, ligamenata, tetiva...Također, ultrazvukom se može registrirati gibanje unutarnjih organa, te protok krvi u krvnim žilama ( doppler ) ili pak nazočnost slobodne tekućine (krv, izljev) i druge patološke promjene poput upalnih procesa, tumora,...

mcvultra (3).jpg

Dakle, ultrazvuk je jednostavna, bezbolna i sigurna dijagnostička metoda. Budući da ne koristi ionizirajuće zračenje, nije štetna za organizam.

Sam pregled traje od petnaestak minuta do sat vremena. Ne zahtijeva posebne pripreme osim ultrazvuka abdomena (pacijent ujutro natašte, a dan prije lagani obroci ). Nadalje, za ultrazvučni pregled prostate je nužno da pacijent ima pun mokraćni mjehur.

Tijekom pregleda pacijent obično leži na leđima ili je u bočnom položaju. Koža iznad pregledavanog dijela tijela se prekrije manjom količinom gela kako bi se eliminirao zrak između kože i sonde.Pacijent može osjećati blagi pritisak sonde koju liječnik pomiče preko pregledavanog dijela tijela. Na zahtjev liječnika pacijent povremeno treba duboko udahnuti i zadržati dah ili pak promijeniti položaj na stolu.Ukoliko se koristi Doppler ultrazvuk, može se čuti pulsno šuštanje koje mijenja visinu tona sinhrono s protokom krvi u krvnim žilama.

U Medicinskom centru Vodice možete obaviti sveobuhvatnu ultrazvučnu dijagnostiku, a na raspolaganju su vam slijedeći medicinski stručnjaci:
- dr. Biserka Perković, spec. radiolog OB Šibenik ( UZV dojke, abdomena, prostate, pazušne
jame i preponske regije )
- dr.sc. Ljerka Karadža Lapić, spec. ORL OB Šibenik (UZV vrata sa štitnjačom )
- dr. Luka Lončarević, spec. ortoped Spec. bolnice Biograd na Moru (UZV mišićno-koštanog
sustava, UZV dječjih kukova )
- dr. Robert Grubišić Čabo, spec. inetrnist-kardiolog OB Šibenik (UZV srca, UZV karotida i vertebralnih arterija, te perifernih arterija i vena ruku i nogu) 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ginekološki 2D i 3D/4D ultrazvuk obavljaju naši ginekolozi:
- dr. Vedran Grubišić Čabo, spec. ginekolog OB Šibenik
- dr. Ivo Žuvela, spec. ginekolog Doma zdravlja Zadar

Informacije na broj telefona 022 444 796 ili putem maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

mcvultra (5).jpg