Prosinac 17, 2018 Ilustracija / Pixabay

Ribarska zadruga Adria proširuje svoju ponudu na slane inćune i srdele soljene po staroj tribunjskoj recepturi

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ribarska zadruga Adria koja broji svojih 13 aktivnih zadruga čiji ulov je isključivo iz Jadranskog mora i dalje pokazuje značajan napredak i uspjeh. Osim u sanaciju, utrošena su znatna sredstva i u unaprjeđenje poslovanja pogona Veletržnice ribe, održana je prva aukcija na kojoj je prodano svježe i smrznute ribe i morskih organizama. Naglašavamo da je sva naša riba iz Jadranskog mora od naših vrijednih Zadrugara, lokalnih Tribunjskih ribara, te svježinu i kvalitetu garantiramo.

Plavu ribu lako je prepoznati jer joj se hrbat ističe plavom bojom. U našim krajevima najprisutnije su srdele, inćuni, skuše i tuna. Plava riba bogata je proteinima, nezasićenim masnim kiselinama (omega-3 masne kiseline), vitaminom D i vitaminima B skupine.

Kod nas lov na sitnu plavu ribu ima dugu tradiciju, stoljećima je ta riba bila najvažniji izvor zdrave prehrane lokalnom stanovništvu. Slane srdele i inćuni još uvijek su važan dio prehrane mediteranskog puka.

Mala plava riba je i dalje najvažnija grana ribarstva u RH sa preko 80% udjela ukupnog ulova samo srdele i inćuna. Zbog toga se na plavu ribu u ministarstvu troši najviše resursa. Osim za konzumaciju ona je bitna i za održavanje još jedne važne industrije u Hrvatskoj a to je uzgoj tune jer se mala plava riba koristi kao hrana za tune.

Zbog velike potražnje kupaca, za sezonu 2019. Ribarska zadruga Adria proširuje svoju ponudu na slane inćune i srdele soljene po staroj tribunjskoj recepturi. Rezultate očekujemo u veljači kada prođe vrijeme sazrijevanja od soljenja do prve konzumacije. Stoga ukoliko imate dodatnih pitanja i narudžbi slobodno kontaktirajte našu poznatu Ribarsku zadrugu Adria iz Tribunja na broj telefona 091/2562427 Nada.

Umjetnost soljenja srdela i inćuna prenosi se od rimskih vremena. Veliki dio posla se još uvijek obavlja ručno i zahtjeva stručnost i strpljenje. Soli se samo svježe ulovljena riba. Stoga se na vrijeme zabilježite kod naše Nade ?
Ovo oglašavanje sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo od čega je doprinos EU 75%, a RH 25% te da udio javne potpore iznosi 60%.

 

Tags