Prosinac 20, 2018

Medicinski centar Vodice: Fizikalna medicina i rehabilitacija po svjetskim standardima

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U moderno opremljenoj zgradi Medicinskog centra Vodice, u sklopu zgrade Dental centra Dubravica , među ostalim, raspolažu najsuvremenijom opremom za provođenje fizikalne terapije i rehabilitacije.

Dakle, osim standardne opreme ( galvanske i dijadinamske struje, TENS, ultrazvuk, magnet, laser, uređaj za trakciju ) tamo se koriste i uređaji s kakvima raspolažu vodeći svjetski centri za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Jedan od njih je Vacustyler, tj. aparat za tretiranje donjih dijelova tijela pozitivnim i negativnim tlakom u izmjeničnim intervalima. Ima odličan efekt na krvne i limfne žile, te se koristi za liječenje proširenih vena, limfnih edema, hladnih stopala zbog poremećaja cirkulacije, ublažavanje celulita i lokalne pretilosti,...

dubravica9.jpg

Nadalje, u svakodnevnom radu se koristi i uređaj za provođenje terapije udarnim valom. Isti se najčešće primjenjuje kod bolnog ramena, kalcifikata, teniskog lakta ili kronične tendinopatije ( bolnost na hvatištu Ahilove tetive za petnu kost ).

Medicinski centar Vodice je također jedina zdravstvena ustanova u našoj županiji koja raspolaže kinetekom. Posrijedi je moderan aparat za pasivno razgibavanje zglobova. Obično se koristi kod smanjenog opsega pokreta u zglobu, najčešće postoperativno ili kod ankiloze, tj. ograničene kretnje u zglobu različite etiologije.

Osim navedenog u Medicinskom centru Vodice , u sklopu fizikalne terapije i rehabilitacije koriste i teretanu sa sveobuhvatnom aparaturom za jačanje tonusa mišića pod stručnim nadzorom liječnika specijaliste fizijatra i ostalog educiranog medicinskog osoblja.

Na kraju napominjemo da Medicinski centar Vodice u periodu od 07. siječnja do 07. veljače priprema za vas akciju od 30% na tretmane fizikalne terapije.

Pobijedimo zajedno siječanjsku depresiju, te zakoračite u Novu godinu s manje bolova, gipkiji i zadovoljniji...
Informacije na broj telefona 022 643 876 ili mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.IMG_3251.jpg

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.