Siječanj 21, 2019

Blefaroplastika u Medicinskom centru Vodice: Zablistajte u rukama vrhunskog plastičnog kirurga

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Kažu da oči su ogledalo duše... Ne čudi onda činjenica da su nam lijepe oči i svjež pogled imperativ te ih nastojimo što duže održati takvima. No, s vremenom upravo kapci i područje oko očiju pokazuju prve znakove starenja. Naime, koža oko kapaka se rasteže , a mišićno i vezivno tkivo slabi, dok masno tkivo oko očne jabučice prolabira . To gornjim kapcima daje težinu, pa se doimaju „visećima „ , a oko donjih se formiraju „ vrećice „.

Zbog svega navedenog, blefaroplastika je jedan od najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji.

blefaroplastika2.jpg

Operacija gornjih ili donjih kapaka , ili pak gornjih i donjih se obavlja uglavnom u lokalnoj anesteziji. Može se raditi i u općoj anesteziji, obično na indikaciju operatera ili pak zahtjev samog pacijenta.Operaciji gornjih kapaka se pristupa rezom u naboru gornjeg kapka, a operaciji donjih kapaka rezom neposredno ispod linije trepavica. Samim zahvatom se uklanja višak kože s kapaka te repozicionira njihovo masno tkivo. Osim estetskog efekta ova operacija često ima i funkcionalni učinak, jer višak kože na kapcima kod nekih osoba ometa vid. Poslije operacije pacijenti na mjestima rezova nose minijaturne flastere koji se odstranjuju nakon pet dana zajedno s koncima. Neposredno postoperativno se oko očiju mogu pojaviti podljevi ili hematomi koji se resorbiraju nakon jednog do dva tjedna. Ožiljak je obično skriven u naboru kože kapka, te je već kratko vrijeme nakon operacije gotovo neprimjetan.

U Medicinskom centru Vodice operativne zahvate blefaroplastike obavlja jedan od vodećih hrvatskih plastičnih kirurga, doc.dr. Krešimir Bulić.

Plastični kirurg MCV (3 of 5).jpg

Male promjene na našem tijelu mogu biti veliki korak u našem životu.
Informacije na broj telefona 022 643 876 ili putem maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.