Travanj 30, 2019

U Medicinskom centru Vodice

Augmentacija ili povećanje grudi - „Neka vaši snovi o savršenom tijelu postanu stvarnost"

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Augmentacija ili povećanje grudi je jedan od najčešćih zahvata u plastičnoj kirurgiji. Male i nerazvijene ili asimetrične grudi se danas uspješno operativno korigiraju povećanjem sa silikonskim i drugim implantatima ili pak vlastitim masnim stanicama ( tzv. lipofilling ).
Plastični kirurg će u dogovoru s Vama, a nakon pregleda, preporučiti vrstu, oblik i veličinu implantata koji bi bio najbolje rješenje za oblikovanje Vaših grudi.Sam zahvat traje oko dva sata. Implantati se postavljaju ispod tkiva dojke ili mišića kroz rez koji se nalazi u prirodnoj brazdi ispod grudi, oko donjeg ruba bradavice ili ispod pazuha.
Ovaj se zahvat primjenjuje ukoliko pacijentica sama izrazi želju za povećanjem grudi , a nema kontraindikacija za isto,zatim kod asimetrije dojki ili u slučajevima nerazvijenih grudi ( tzv.mikromastija ), potom kod „praznih“ i spuštenih dojki( involucija nakon dojenja) i drugo.
Ukoliko Vam kirurg preporuči operativni zahvat, a Vi pristanete na isti, slijedi uobičajena preoperativna priprema. Dakle, uvidom u Vaše stanje (anamnestički podaci, pregled, EKG , kontrola laboratorijskih nalaza, a po potrebi i dodatna obrada ), anesteziolog donosi odluku o Vašoj zdravstvenoj sposobnosti za predviđeni operativni zahvat. Također Vas upoznaje s postupkom anestezije koja će se kod Vas primijeniti kao i ranoj postoperativnoj proceduri tijekom boravka u ustanovi. Operativni zahvat se izvodi u općoj anesteziji, a neposredno nakon operacije se oporavljate u sobi za buđenje ( recovery room ) pod nadzorom anesteziologa. augmentacijagrudi1.jpg
Tamo ćete dobiti svu potrebnu suportivnu terapiju ( analgetici, antibiotici, infuzije, antiemetici i dr. ), a na kućnu njegu se otpuštate isti ili slijedeći dan ovisno o Vašem stanju i vitalnim parametrima.
Postoperativno, do dva mjeseca, po preporuci kirurga nosite elastični sportski grudnjak.Također se u tom ranom postoperativnom periodu savjetuje izbjegavanje fizičkih napora i duže izlaganje suncu. augmentacijagrudi2.jpg
U Medicinskom centru Vodice opisani zahvat i ostale operacije iz područja plastične, estetske i rekonstruktivne kirurgije izvodi jedan od naših najpoznatijih plastičnih kirurga doc. dr. sc. Krešimir Bulić iz KBC-a Zagreb, dok zahvate iz područja plastične kirurgije glave i vrata radi doc. dr. sc. Draško Cikojević iz KBC-a Split.