Svibanj 26, 2019 Lori Šaršanski

Kulinarska večer za pamćenje

Pod palicom dvojice chefova Mate Sučića i Davida Skoke – u restoranu La Belle vie - pripremljena očaravajuća jela s okusom mora

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Energija mladog, talentiranog i vrsnog chefa kuhinje u vodičkom restoranu La Belle vie Mate Sučića „kupila je“ Davida Skoku. Oduševljen njegovim ponašanjem u kuhinji, baš kao i kulinarskim kreacijama, guru kulinarske scene je rekao: „Budite sigurni da restoran La Belle vie može parirati renomiranim restoranima Dalmacije, a energija koju ovaj mladi chef ima u kuhinji prelazi na samo na mene, nego na cijeli personal“.


Tim je riječima David Skoko počastio umijeće Mate Sučića na prvim La Belle Vie Evenings održanim u istoimenom restoranu. Iako prvi put u Vodicama David Skoko je u više navrata surađivao s Matom Sučićem i bilo je pitanje vremena kada će mu doći u goste. Poznati chef provodi većinu vremena u vlastitom restoranu Batelina u Puli, ali se posljednjih godina bavi i educiranjem mladih kuhara.

Prepoznavši talent i maštovitost mladog Mate Sučića objeručke je prihvatio ideju o zajedničkom kuhanju u restoranu La Belle Vie.

Večera pod nazivom „Dnevno iz ulova mora“ u pet slijedova i najzahtjevnija je nepca ostavila bez daha.

LRM_EXPORT_237973718784830_20190526_135533135.jpeg

Tri slijeda su bila s potpisom Davida Skoke, a dva je potpisao Mate Sučić. Za prvi slijed poslužen je Confit od morskog psa s cikorijom, dok je drugi slijed zauzeo Velutte od trlje od kamena. Svi zaljubljenici u gastronomiju došli su na svoje i kada su poslužili Ražu sa lećom.

Riblji meni nije mogao proći bez kraljice hobotnice; stoga su za četvrti slijed posluženi Krakovi hobotnice iz ugljena.

Za kraj je ostao još Demiglace od hobotnice s Čipsom od kapara i Pepelom od luka da „Dnevni ulov iz mora“ bude potpun.

LRM_EXPORT_246053385811175_20190526_161012802.jpeg

Svako jelo pratilo je vrhunsko vino Vinarije Baraka, a Tomislav Šanić sve prisutne je zabavljao do ranih jutarnjih sati.

Ako ste kojim slučajem propustili ovaj izniman gastronomski doživljaj u restoranu La Belle Vie u Vodicama, ne očajavajte jer ubrzo im u goste stiže novo lice kulinarske scene.

Foto: Lori Šaršanski
Tags