Siječanj 26, 2021

Sve što trebate znati o dopunskom i dodatnom zdravstvenom osiguranju

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Što je dopunsko, a što dodatno zdravstveno osiguranje? Trebaju li vam uopće i čemu služe? Dopunsko i dodatno osiguranje dobrovoljna su zdravstvena osiguranja. Za razliku od obveznog, dobrovoljna zdravstvena osiguranja ugovaraju se prema individualnim potrebama.

Dopunsko zdravstveno osiguranje pokriva dio troškova zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja. To je ona participacija koju ćete platiti kad u ljekarni podižete lijek, ili u liječničkoj ambulanti za pregled, ali i puno više od toga. Dopunsko pokriva i troškove bolničkog liječenja koje biste u suprotnom morali sami platiti. Sve što trebate znati, pročitajte u Vodiču o dopunskom zdravstvenom osiguranju. 
Kad vam zatreba liječnik specijalist, obično ćete zatražiti uputnicu od svog liječnika obiteljske medicine. S dodatnim zdravstvenim osiguranjem ne treba vam uputnica, niti ćete čekati na pregled već ćete ga obaviti u vrlo kratkom roku, u ustanovi i u terminu koji vam najviše odgovara. Kako se ugovara, tko ga sve može ugovoriti, po kojoj cijeni i pokrićima pročitajte u Vodiču o dodatnom zdravstvenom osiguranju.