Veljača 22, 2021

Trening za mozak uz pomoć abakusa - Aloha je ponovo u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Program ALOHA mentalne aritmetike pomoći će Vašem djetetu da svlada tehnike računanja abakusom, ostvari svoj potencijal, poveća koncentraciju, kapacitet memorije... Stoga požurite i predbilježite svoje dijete na vrijeme jer je broj mjesta ograničen a već 27.02.2021. (subota) u 11.00 sati u Gradskoj knjižnici Vodice bit će održana besplatna radionica.

Često nam bude nevjerojatno kad netko u vrlo kratkom vremenu izračuna 35x7x2. Ali, to nije teško ako svladate način kako računati, a stečeno znanje konstantno nadograđujete. Upravo to Vas uči ALOHA - program mentalne aritmetike. Program, na zabavan i izazovan način uči polaznike kako uobičajene računske operacije rješavati što brže i učinkovitije. Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je pozitivno stručno mišljenje na program ALOHA, koji je međunarodni program sa preko tisuću centara diljem svijeta – rekao nam je Nino Purić, voditelj Aloha tima u Šibeniku.

Nakon svladane tehnike računanja abakusom - alatom pomoću kojeg razvijamo određene vještine postiže se izvanredna sposobnost brzog računanja i razvoj kognitivnih sposobnosti te se kreće s pravim mozgalicama i dolazi se do glavnog dijela programa – mentalne aritmetike.

ALOHA je otvorena za predškolce i školarce, a djeluje dvije grupe: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene četvrte godine i Kids za školski uzrast do 12 godine.

Svaki stupanj traje  4 mjeseca, odnosno 28 sati po 60 minuta (35 školskih sati), a održava se jednom tjedno po 2 sata.

U sklopu redovite nastave ALOHA treneri provode kraće usmjeravanje svjesne pažnje tzv. mindfulness, kako bi djeca povećavanjem svoje emocionalne inteligencije bila spremnija na izazove koje donosi moderno doba – dodaje Purić.

Vaše dijete ne treba biti izvrsno u matematici da bi bilo dio ALOHE jer osim matematičkih sposobnosti, pohađanje ALOHA programa doprinosi izuzetnom analitičkom i logičkom razmišljanju, koncentraciji i pažnji, odličnom pamćenju, povećanom samopouzdanju što dovodi do boljeg općeg uspjeha u školi u svim predmetima.

U tijeku su predbilježbe/upisi, a program će voditi Vanja Roca, učiteljica razredne nastave i trenerica Aloha mentalne aritmetike.

Besplatna radionica bit će održana 27.02.2021. u 11.00 u prostorima Gradske knjižnice Vodice.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije ili samo želite potvrditi Vaš dolazak ALOHA tim je dostupan na 099 686 6156 i 098 848 028.