Ožujak 24, 2021

DONOSIMO VAM TOP 5 RAZLOGA ZAŠTO NE SMIJETE PROPUSTITI DANE ŠPAROGA U RESTORANU SKY

Ne propustite Dane šparoga u restoranu Olympia Sky

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

DNEVNI BORAVAK I GASTRO SENZACIJA U HOTELU OLYMPIA SKY: cijena za dvije osobe 499 kn (boravak u luksuznoj sobi, neograničeno korištenje bazena i večera u znaku šparoga)

Šparogurmani ne propustite Dane šparoga u restoranu Sky! Od 26.ožujka moći ćete uživati u maštovitim, ukusnim i mirisnim delicijama napravljenim na bazi šparoga, od najpoznatije fritaje, juha, domaćih tjestenina i rižota, preko vještih kombinacija s mesom i ribom.

Šparoga je jedna od najcjenjenijih samoniklih kultura, a bere se od sredine ožujka do konca travnja. Raste na teže dostupnim mjestima, često u zaklonu bodljikavog grmlja, pa su preduvjeti za njeno branje oko sokolovo, čelična volja i spremnost na pokoju ogrebotinu.

Poznato je da je šparoga čuvar zdravlja i nutritivno gledano, vrlo uravnotežena namirnica, ali ne treba zanemariti ni činjenicu da se ova čudesna biljka od davnina smatra afrodizijakom zbog visokog udjela vitamina E koji se često spominje kao vitamin plodnosti.

TOP 5 činjenica koje niste znali o šparogama:

  1. Šparoge obiluje antioksidantom glutationom, koji je važan je cjelokupno zdravlje organizma. On snaži organizam, sudjeluje u sintezi proteina i rastu stanica, te predstavlja jedno od najjačih sredstva za izbacivanje toksina iz tijela.
  2. Uzgajale su se isključivo za plemstvo i smatrale delicijom. Šparoga je uvijek je bila povrće visokog standarda. Razlog za to je velika potreba za radnom snagom i relativno mali prinos po jedinici površine. 
  3. Ovo povrće ima flavonoide i saponine sa snažnim antiupalnim svojstvima koje čuvaju srce i krvne žile. Flavonoidi u šparogama smanjuju loše razine kolesterola i krvni tlak te tako preventivno djeluju na zdravlje cijelog kardiovaskularnog sustava..
  4. U Indiji je na primjer najpoznatija vrsta šparoge Shatavari, koju Indijci nazivaju `ona koja ima tisuću muževa´, jer potiče ženski libido, a koristi se i za izradu tonika za pomlađivanje.
  5. Zbog bogatstva folnom kiselinom šparoge su odlična hrana za trudnice.

Posebna ponuda povodom Dana šparoga po cijeni od 499 kuna za dvoje uključuje:

  • dnevni boravak u luksuznim sobama (prijava na recepciji od 12:00 do 17:00)
  • korištenje unutarnjeg bazena
  • večera za dvoje u elegantnom okruženju restorana Sky na 10. katu:
  • popust od 20% na masaže i tretmane ljepote te popust od 15% na Thalgo kozmetiku

MENU

APERITIV

Pjenušac

COUVERT

Palenta s rajčicama, pancetom i šparogom

PREDJELO

Tagliatelle sa šparogama i kozicama

Kremasti rižoto od šparoga

Fritaja sa šparogama

JUHA

Juha od šparoga sa škampima

GLAVNO JELO

Sous vide filet mignon u umaku od šparoga, riža s kurkumom

Filet brancina na coulisu od šparoga

INFO i REZERVACIJE:

tel: 022 452 460  / 022 452 434

mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

*ponuda je dostupna od 26.03.2021.