Svibanj 14, 2021

Iz Jadranskog mora direkt na vaš pijat - Falkuša otvara svoja vrata

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Slani inćuni, komiška pogača sa slanom srdelom, salata od hobotnice, gavuni... sve to možete pronaći u prvom specijaliziranom fish foodu Falkuša  u Vodicama koji 14.05.2021. (petak) u 17 sati svečano otvara svoja vrata

Priča o moru i ribama u obitelji Zanki traje od davnina. Nakon godina iskustva radeći u ugostiteljstvu  Ivan Zanki se odlučio  okušati u privatnim vodama.

-    Danas otvaram fish food i mogu slobodno reći da mi je ovo testna sezona jer drugačije ni ne može biti u ovim okolnostima. Od samog početka sam išao s mišlju da ponudim nešto novo, drugačije, autohtono, nešto prepoznatljivo.  Tako kod nas možete pronaći marinadu od srdela, lignje na gradelama, kozice, gavune, carpaccio od srdela i još mnogo toga... - kaže Ivan Zanki vlasnik fish fooda Falkuša.

A kad ovom meniu pridodate miris mora koji Vas kupa dok sjedite i uživate u ribljim delicijama doživljaj je potpun. Na  adresi Vrulje bb , pokraj restorana Scala, možete ih pronaći svaki dan od 14 do 20 sati do 1. lipnja, a od 1. lipnja radno vrijeme je od 10 do 24 sata. 

U Falkuši su prije svega vodili računa o izboru namirnica koje su najvećim dijelom ulov Ivanovog tate, poznatog vodičkog ribolovca, pa u svježinu ne treba sumnjati. Ponešto ribe znaju kupiti od tribunjskih kočara, a povrće nabavljaju kod lokalnih uzgajivača.

Nakon dobrog zalogaja ide dobra kapljica i to ne bio koja, već bijelo i crno domaće vino. Uz vina u Falkuši jedino još nude pivo od alkoholnih proizvoda. Bezalkoholna pića možete također konzumirati kod njih, a ponajviše djeca za koje su pripremili posebni menu.

-    Dječji menu – riblji štapić je uistinu nešto posebno. S repovima od kozica i fileom od srdela uz pomfrit definitivno će i najmlađe oduševiti – nastavlja Zanki.

A kako bi i Vi probali ove primamljive okuse Jadrana možete ih posjetiti danas na svečanom otvorenju od 17 sati ili ako niste od izlazaka ne brinite. Jednostavno ih nazovite na 091/516 9405 i Vaš obrok stiže na vrata.