Rujan 20, 2021

U subotu 25.09.2021. u 10 sati svi putovi vode u Gradsku knjižnicu Vodice jer mentalna aritmetika (Aloha) ponovno je s vama

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Program ALOHA mentalne aritmetike provodi se u 46 gradova u Hrvatskoj, a već treću godinu za redom stiže ponovno u Vodice. Besplatna radionica će za one koji još uvijek nisu dio nje pokazati što sve mentalna aritmetika ALOHA Vašem djetetu omogućuje.

U Vodicama u subotu 25.09.2021. u 10 sati u Gradskoj knjižnici Vodice bit će održana besplatna radionica za djecu kako bi se djeca uvjerila u sve ono što program ALOHA nudi.

A što sve ALOHA nudi?

U ALOHI se koristi japanska inačica abakusa. Na njemu djeca izvršavaju razne računske operacije, od onih najjednostavnijih prema onim kompleksnijima.

- Abakus je alat pomoću kojeg razvijamo određene vještine. Dok pokušavamo stvoriti sliku abakusa u glavi i istovremeno pratiti o kojoj se vrijednosti radi te izvoditi računske operacije, mi zapravo treniramo svoj mozak i činimo ga jačim. Nakon svladane tehnike računanja abakusom, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina, kreće se s pravim mozgalicama i dolazi se do glavnog dijela programa – mentalne aritmetike – rekli su nam iz Alohe.

Ponekad se dogodi da netko u vrlo kratkom vremenu može izračunati 36x8x3. Ali, to nije teško ako svladate način kako računati, a upravo to Vas uči ALOHA program mentalne aritmetike. Program, na zabavan i izazovan način uči djecu/polaznike kako uobičajene računske operacije rješavati što brže i učinkovitije na što jednostavniji način – rekao nam je Nino Purić, voditelj Aloha tima.

ALOHA je otvorena za sve predškolce i školarce. U sklopu ALOHE djeluju dvije grupe: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene četvrte godine i Kids za školski uzrast do 12 godine.

Svaki stupanj traje  4 mjeseca, odnosno 28 sati po 60 minuta (35 školskih sati), a održava se jednom tjedno po 2 sata.

Odnedavno, u sklopu redovite nastave ALOHA treneri provode kraće usmjeravanje svjesne pažnje tzv. mindfulness, kako bi djeca povećavanjem svoje emocionalne inteligencije bila spremnija na izazove koje donosi moderno doba – dodao je Purić.

- Osim matematičkih sposobnosti, pohađanje ALOHA programa doprinosi izuzetnom analitičkom i logičkom razmišljanju, koncentraciji i pažnji, odličnom pamćenju, povećanom samopouzdanju što dovodi do boljeg općeg uspjeha u školi u svim predmetima i općenito u životu – dodaje Purić.

Stoga, dragi roditelji, ne zaboravite doći u Gradsku knjižnicu Vodice 25.09.2021. u 10 sati s Vašom djecom kako bi na besplatnoj radionici vidjeli prednosti pohađanja ALOHA programa, a za sve dodatne informacije ALOHA tim dostupan je na 098 848 028.