Listopad 28, 2021

Besplatni Google alati bez kojih vaše poslovanje ne može

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Vodite privatan posao? Iznajmljujete apartmane? Objavljujete objave na društvenim mrežama? Čak ste napravili vlastitu web stranicu?

Poduzeli ste sve što ste znali, no čini vam se da i dalje viđenost vaše usluge ili proizvoda u virtualnom svijetu nije na željenom nivou. Obrt Media Kontekst vam stoji na raspolaganju kako bi vam olakšali i pomogli izaći iz navedene situacije. Postoji nekoliko načina na koje vrlo jeftino, pa čak i besplatno, možete poboljšati vidljivost vašeg proizvoda, koja je u današnje vrijeme nakon kvalitete najvažnija komponenta uspješnog poslovanja. Ovdje ćemo kratko objasniti i predstaviti dva Google alata, Google My Business i SEO Google optimizaciju. Pa krenimo redom.

Google My Business

Posljednjih godina Google je veliku pažnju posvetio putnicima i iznajmljivačima privatnih smještaja kojima putem Google My Business alata omogućuje besplatan ulazak u svijet tržišta ponude i potražnje.  Na taj se način vaš smještaj ili proizvod pojavljuje u Google tražilici s informacijama o istom i kontaktom putem kojeg je moguće direktno stupiti u kontakt i raspitati se o raspoloživosti i cijenama, a potom i izvršiti rezervaciju. Osim navedenog, omogućava izloženost vaše usluge na desnoj strani rezultata pretraživanja.

Slijedi još jedno često postavljeno pitanje: Kako Google rangira objekte?

Odgovor je jednostavan, jasan, a složit ćete se i vrlo logičan. Objekti se u tražilici rangiraju prema relevantnosti, udaljenosti i istaknutosti, kako bi podudarnost pretraživanja bila što veća. Pod relevantnosti se podrazumijeva podudaranje vaše ponude s onim što pretraživač u tražilici traži. Što više cjelovitih i detaljnih informacija unesete, to će Google lakše prepoznati vaš objekt ili proizvod kao relevantan prilikom pretraživanja. Ako korisnik navede prilikom traženja i lokaciju, rezultati će se prikazati prema najbližoj udaljenosti. Ako pak ne navede lokaciju, Google će to obaviti umjesto korisnika na osnovi onoga što je poznato o njegovoj lokaciji. U svakom slučaju, Google će pronaći put od korisnika do vaše lokacije. Treći čimbenik jest istaknutost koja se temelji na prikupljanju informacija s cijelog web-a (broj pregleda, ocjene, recenzije, kao i vaši odgovori na iste).

Ako do sada niste bili dio Google My Business-a, krajnje je vrijeme da se odlučite na taj potez. Javite nam se u Media Kontekst, a mi ćemo vam pomoći i olakšati unaprjeđenje vašeg poslovanja.

SEO Google optimizacija za tražilice

Imate web stranicu i želite da bude ispred konkurencije prilikom pretraživanja na Google-u? Iskoristite besplatne SEO blagodati najjačeg marketinga. Određenim tehnikama poboljšavamo Vašu poziciju na tražilici. Određujemo vaš trenutni položaj na tržištu u odnosu na glavne konkurente, definiramo ciljanu skupinu, pomoću različitih online alata odabiremo najbolje strategije za prepoznavanje ključnih riječi na kojima se temelje sve SEO aktivnosti. Ciljanim tehničkim izmjenama na vašoj web stranici uklanjamo SEO probleme čime stvaramo dobro tehnički optimiziranu stranicu koja će nakon toga biti vidljivija u tražilici, a time doseći i veći organski promet, što je i cilj svake web stranice. Nemojte se obeshrabriti ako rezultati ne dođu preko noći. SEO je dugoročan proces za koji je potrebno nekoliko mjeseci kako bi tražilice uočile promjene koje smo napravili na Vašim web stranicama.

Javite se u Media Kontekst i prepustite nam s povjerenjem SEO organizaciju vaše stranice.

Web stranica

Razmišljate o izradi web stranice za poboljšanje vašeg poslovanja? Media Kontekst opet je tu za Vas. Iza nas stoji veliko iskustvo u svemu do sad navedenom, a na osnovu stručnog znanja i iskustva možemo vam ponuditi široku paletu različitih dizajna web stranica i alata koja su  prilagođena lokalnom i stranom tržištu.

Cilj nam je minimalizirati poslovne procese i omogućiti vam da se bezbrižno posvetite kvaliteti vašeg proizvoda ili usluge, pomoći ćemo vam pri odabiru i implementaciji odgovarajućih programskih rješenja.

Javite se, dogovorite sastanak, iznesite svoje potrebe i želje, financijske okvire, a mi ćemo vam na osnovu toga ponuditi rješenja koja će zadovoljiti vaše zahtjeve.

Sve najbolje u budućem poslovanju,

Mate Roca ing.inf.tech.
Media Kontekst
www.mkontekst.hr