Studeni 22, 2021

Uvezivanje hrvatske proizvodnje u Vodicama, domaće i točka.

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Otvaranjem darovnog dućana „Fjok“ u središtu Vodica zaokružen je dugogodišnji entuzijazam i koncept Tee i Marka Juričev Martinčev. Uzvanicima je  predstavljen poslovni projekt i razvoj prve od nekolicine franšiznih poslovnica u kojima im je želja objediniti ponudu obrtnika i proizvođača cijele Hrvatske.

Otvaranjem Fjok darovnog dućana i web shopa s proizvodima hrvatskog potpisa, u subotu 20.11.2021, u Vodicama, je predstavljen poslovni projekt Tee i Marka Juričev Martinčev. Vizija je to otvaranja budućeg franšiznog poslovanja koje će u svojoj ponudi imati isključivo hrvatske proizvode. Ovime je zaokružen njihov dugogodišnji trud s ciljem objedinjavanja ponude hrvatskih obrtnika i proizvođača.

Temelji projekta potječu iz male suvenirnice u Vodicama no po mnogo čemu ipak velike i značajne. Proteklih deset godina marljivim radom ovaj mladi bračni par u njoj priča priču o povijesti, etnologiji, o očuvanju tradicije, kulture i jezika i svemu onome što baštinimo od naših baka i djedova.

Suvremene predmete od keramike, bračkog kamena i maslinovog drva, unikatni nakit, drvene dječje igračke, vjerske predmete, zdrave slastice, likere, čajeve i kozmetiku, u njihovoj ponudi brižno izrađuju domaći obrtnici po najvišim standardima gastronomije, enologije, fitokozmetike, aromakozmetike i ručnog rada. Većina proizvoda diči se brojnim nagradama i priznanjima.

Proizvodi istovremeno nude i skrivaju ljupkost. U Fjoku u ovo predbožićno vrijeme nude mogućnost kreiranja poslovnih poklon paketa uz simpatične poruke koje će zasigurno izmamiti osmijeh na svakom licu.

Ovaj projekt okupio je i lokalne profesionalce iz područja brendinga i dizajna. Kreativno ime brenda 'Fjok' kao i cjelokupni rebrending osmislila je i provela marketinška agencija Deeshpet čija vlasnica Tanja Roca je vodička obrtnica u suradnji sa Disegnat studiom Grge Petrova, Zagrepčanina vodičkog porijekla koji se pobrinuo za grafički dizajn. Dodatne elemente prostornog uređenja je koncipirao Antonio Šunjerga, a reklamne materijale izradio je vodički Rokanov Graphic Studio.

Naziv Fjok značenja je 'mašnice' i na taj simbolični način u sebi nosi ideju uvezivanja i sinergije sa brojnim hrvatskim partnerima, obrtnicima i proizvođačima.

Prigodom otvorenja snimljena je i 756. Milenijska fotografija Šime Strikomana, čime se dodatno željelo dodati na značaju važnosti isticanja i povezivanja lokalnih brendova.

 „Ovo je samo početak. Pozivamo sve na suradnju i promicanje hrvatskih brendova koji i sami znate, ni po čemu ne zaostaju za varijantama poznatih korporacija. Dapače, imamo primjere u svojoj ponudi zlatnih medalja i nagrada za maslinova ulja, vrhunske kozmetičke preparate i različite ukrasne proizvode od bračkog kamena.

Kako radimo na razvoju našeg brenda, tako nastojimo i pomagati našim prijateljima, malim obrtnicima, konkretnim know-how znanjem u dijelu pozicioniranja, plasmana i marketinških aktivnosti koje smo stekli na našem razvojnom putu. Daljnji rast i razvoj su neupitni jer sjajni proizvodi malih proizvođača, koji nude ono najbolje iz Hrvatske, praktički samo čekaju da ih netko potakne na put do kupaca.“, kazao je vlasnik Marko Juričev Martinčev.