Veljača 17, 2022

Proljetni upisi u tijeku – Mentalna aritmetika i ovog proljeća u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Požurite i predbilježite svoje dijete na vrijeme jer 24.02.2022. (četvrtak) u 17.30 sati u Gradskoj knjižnici Vodice bit će održana besplatna radionica za djecu. Program ALOHA mentalne aritmetike pomoći će Vašem djetetu da svlada tehniku računanja abakusom, poveća koncentraciju, procesuira informacije na drugačiji i brži način...

Ovaj inovativni način učenja povećat će  kapacitet memorije te će dijete osim poboljšanjih matematičkih sposobnosti, pohađanjem ALOHA programa izuzetno analitički i logički razmišljati, biti koncentriranije i imati veću pažnju.

Abakus - alat pomoću kojeg razvijamo određene vještine pokušavajući istovremeno pratiti o kojoj se matematičkoj vrijednosti radi izvodeći računske operacije. Izvođenjem numeričkih operacija u glavi uz pomoću vizualizacije abakusa istovremeno aktiviramo obje moždane polutke, te na taj način treniramo svoj mozak i činimo ga jačim.

Nakon svladane tehnike računanja abakusom, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina, krećemo s pravim mozgalicama i dolazimo do glavnog dijela programa – mentalne aritmetike – rekli su nam iz ALOHE.

Kako računati, a stečeno znanje konstantno nadograđivati, također nas uči ALOHA - program mentalne aritmetike.

Program, na zabavan i izazovan način uči polaznike kako uobičajene računske operacije rješavati što brže i učinkovitije – rekao nam je Nino Purić, voditelj Aloha tima u Šibeniku.

ALOHA je otvorena za sve predškolce i školarce. U sklopu ALOHE djeluju dvije grupe: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene četvrte godine i Kids za školski uzrast do 12 godine.

Svaki stupanj traje  4 mjeseca, odnosno 28 sati po 60 minuta (35 školskih sati), a održava se jednom tjedno po 2 sata.

U sklopu redovite nastave ALOHA treneri također provode kraće usmjeravanje svjesne pažnje tzv. mindfulness, kako bi djeca povećavanjem svoje emocionalne inteligencije bila spremnija na izazove koje donosi moderno doba – dodao je Purić.

Odlično pamćenje i povećano samopouzdanje što dovodi do boljeg općeg uspjeha u školi  samo su još neki od razloga da 24.02.2022. u 17.30 Vaše dijete bude u Gradskoj knjižnici Vodice na besplatnoj radionici za djecu, dok roditelji online prezentaciju mogu vidjeti ispod

https://www.youtube.com/watch?v=ydxxytheJuo

Ukoliko su Vam već danas potrebne dodatne informacije ALOHA tim dostupan je na 098 848 028.