Travanj 12, 2022

Vinoplod Vinarija u suradnji s najprestižnijom svjetskom školom WSET u svibnju organizira vinsku edukaciju

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ovog svibnja u prostorijama kušaonice Vinoplod Vinarija imate mogućnost polaganja ispita razine Levela 2. Edukacija razine Levela 2 je zamišljena kao stručno usavršavanje djelatnika zaposlenih u vinskoj industriji, ali i svih onih koji žele bolje razumijevanje vina, te upoznavanje sa širokom paletom svjetskih vina.

Još kada je 1959. godine Vinoplod Vinarija krenula s proizvodnjom vrhunskih i kvalitetnih vina, jakih alkoholnih pića, desertnih vina, stalno su svoje znanje ulagali u kvalitetu i nastojali omogućiti ne samo kupcima/vinopljupci uživanje kvalitetnih proizvoda, već i ulagati u što kvalitetniju ponudu onoga što vinoljupcima treba i što manjka na našem području.

Tako su odnedavno ostvarili uradnju s WSET (Wine and Spirit Education Trust) - najprestižnijom svjetskom vinskom školom za edukaciju o vinu i žestokim pićima, koja djeluje u preko 70 zemalja svijeta, a njihove programe je samo u 2017. godini završilo preko 94.000 ljudi

Ovog proljeća u suradnji s WSET-om i Vinoplod Vinarijom i Vi imate mogućnost naučiti novitete o vinima, i to sve kroz tri vikenda u terminima po četiri sata na dane 20. i 21 svibnja, zatim 27. i 28. svibnja,  te završno s ispitom znanja koji će se održati 4. srpnja u 12 sati.

Cijena edukacije je 3.600 kuna + PDV, a upravo sada, ukoliko se prijavite, odobrava se popust u iznosu od 10% pri avansnom plaćanju. U cijenu je uključena literatura, uzorci vina, predavanje i ispit. Za sudjelovanje na edukaciji nije potrebno predznanje i svatko se može upisati – poručuju iz Vinarije Vinoplod.

Edukacija je fokusirana na utjecaj vinskih sorti, klime i vinifikacije na različiti stil vina proizvedenih diljem svijeta. Kako je deugstacija sastavni dio svakog predavanja, tijekom seminara će se kušati 44 vina – rekli su nam organizatori iz Vinoploda Vinarije.

Na predavanjima će se uz vinske sorte i regije, govoriti i o pjenušcima, desertnim i fortificiranim vinima obuhvaćajući teoretsko i praktično znanje o vinima  iz cijelog svijeta.

Prijave se zaprimaju do 13. svibnja, a prijaviti se možete ulaskom na link i ispunjavanjem online prijavnice.

Sretno!