Lipanj 20, 2022

Escape room – Bijeg za svega 45 minuta - napokon i u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Zamislite da možete postati detektiv na 45 min i rješavanjem niza zagonetki otključate sobu u kojoj se nalazite? Zvuči zabavno zar ne? Onda požurite do Matilda Beach Resorta, jer nakon Zagreba i Crne Gore Escape room stigao je i do Vodica.

Escape room postoji već dugi niz godina ali ovaj koncept je prvi puta osmišljen prvenstveno za djecu, te su svi zadatci, mozgalice i puzzle u skladu s njihovim uzrastom. Tu su dobrodošli i odrasli kojima neće biti ni malo dosadno rješavajući mozgalice. Potreban je timski rad kako bi se došlo do krajnjeg rješenja, a to je izlaz iz sobe.

Igra traje oko pola sata do 45 minuta, a ovisi o brzini rješavanja zadataka. U suradnji s Matilda Beach Resortom Escape room je nedavno otvoren, a u planu im je da budu otvoreni kroz cijelu godinu, uz mijenjane tema iz sezone u sezonu.

Još prije 5 godina Kruna Josimović došla je na ideju i osmislila vrlo zabavnu igru, koja je u isto vrijeme i kreativna i edukativna. Osim djece, roditelji su je sa zadovoljstvom prihvatili. Trenutno uz Zagreb/Velesajam gdje postoje 4 tematske sobe, te njihovu poslovnicu u Crnoj Gori, točnije Podgorici, prebacili su se i na more.

- Escape Room je avanturistička igra u kojoj tim igrača unutar vremenskog ograničenja mora pobjeći iz jedne ili više soba koristeći svoje psihofizičke sposobnosti: rješavanjem zagonetki, slagalica te osmišljavanjem zajedničkog rješenja na dane probleme. Uspješno odvijanje igre je moguće isključivo pod uvjetom snažnog timskog rada – rekla nam je Kruna Josimović.

Ono što nude nije samo sat vremena animiranja djece u dobi od 7-12 godina, već i neponovljivo iskustvo koje svi vječno pamte. Mogućnost da postanete detektiv i to doživite u stvarnom svijetu je jedinstveni doživljaj. U takvoj igri izvlače se najkreativniji dijelovi dječje mašte, a interaktivnim pristupom djeca nauče pristupati problemu i iskomunicirati rješenje sa svojim suigračima.

- Mišljenja smo kako je takav način učenja i druženja kroz igru potreban u današnjoj digitalnoj i virtualnoj eri. Upravo su to motivi pokretači našeg projekta. Ideja se kreirala sama, nastajući iz potrebe djece za odmicanjem od tehnologije i vraćanja grupnim igrama koje potiču maštu – poručuju iz Escape rooma.

Postani i ti detektiv na 45 minuta i zajedno sa svojim timom otključaj sobu. Svakog dana od 14 do 21 sat u Matilda Beach Resortu ključevi sobe te čekaju. Ovisno o brzini rješavanja zadataka igrati se možeš oko pola sata do 45 min. Cijena po osobi je 100kn, a za nezaboravno iskustvo je potrebno minimalno dva i  maksimalno šest igrača.

A sve informacije možete dobiti pozivom na 098 190 0874, a novosti možete pratiti na njihovoj web stranici https://kidsescaperoom-vodice.eu/