Srpanj 09, 2022

Otvoreno Etno selo na Plavoj plaži: Selo koje priča priču

Ocjeni sadržaj
(12 glasova)

Neposredno uz more na Plavoj plaži u Vodicama svi zaljubljenici u dobru spizu i očaravajući ambijent će doći na svoje jer Etno selo Vodice je otvorilo svoja vrata. Uz dalmatinske tradicionalne delicije pripremljene po originalnim recepturama naših starih, gastro shop, te shop s unikatnim vezovima dolazak u Etno selo nije samo gastro užitak, već priča koja se zauvijek pamti.

Smješteno uz more uz autohtona dalmatinska jela pripremljena po domaćoj recepturi, te maslinovo ulje iz vodičkih krajeva i pregršt drugih nepcu primamljivih okusa,gurmanski doživljaj u Etno selu je zagarantiran.

Ako ste ljubitelj sireva možete birati između paškog, kozjeg ili sira iz mišine. A uz sir najčešće ide i pršut kojeg u Etno selu serviraju zajedno s dinjom. Od ostalih predjela kod njih možete pronaći inćune, tune, kapare...koje umjetnički aranžirane stižu u vaš tanjur. Ukoliko ste se u ovim vrućim danima poželjeli juhe, ne brinite. Možete birati između Kapetanove ili Škure juhe.

U ovom prekrasnom ambijentu Dalmacija i dalmatinski običaji iz nekih prijašnjih vremena postaju tako stvarni, dok drvena karoca, pletene košare, stoljetne masline i poljoprivredni alati pričaju priču o svakodnevnici života domaćih ljudi u prošlosti.

- Potrudili smo se uređenjem ambijenta svakog gosta vratiti u vremena kad se živjelo na neki drugačiji način – rekli su nam u Etno selu.

Pašticada na vodiški, marinirana bijela riba na ražnjiću od ružmarina ili možda polpete od bijele ribe izbor je na vama, a za sve vinoljupce nema straha.

Bilo da ste na ručku ili večeri u Etno selu možete uživati u dobroj kapljici uz brojne sorte vina koja dolaze iz obiteljskih vinograda smještenih nadomak Vodica. Ako niste ljubitelj vina u Etno selu možete pronaći i veliki broj likera i rakija.

A za kraj obroka, zasladite se. I to ne bilo čim; već karameliziranim kozjim sirom ili smokvama u crnom vinu. Da bi kod kuće mogli uživati u ovim primamljivim okusima u Etno selu vam je na raspolaganju gastro shop s ponudom delicija ovog kraja: motar, maslinovo ulje, inćuni.., Ako ste zaljubljenik u goblene u njihovom etno shopu ih možete kupiti.

U ovim vrhunskim delicijama i ponudi možete uživati svakog dana od 17 do 24 sata, a rezervacije ili informacije možete dobiti pozivom na 091 520 6264.